Preskočite na glavni sadržaj

Interface 2014: Lubavnice

U sklopu Festivala Interface 2014., u Galeriji Greta, u subotu, 22. studenoga, u 20 sati, otvara se izložba ženskog kolektiva 'Ljubavnice'. Izložba ostaje otvorena do 24. studenoga.
vrijeme: 22.11.2014.
mjesto: Zagreb; Galerija Greta, Ilica 92
url: http://greta.hr
Ljubavnice su kolektiv 6 mladih autorica u sastavu Tamara Bilankov (1988.), Hrvoslava Brkušić (1982.), Stella Leboš (1988.), Luana Lojić (1991.), Ivana Pipal (1990.) i Ana Vuzdarić (1984.) koje djeluju kao umjetnička organizacija od ove godine. Rad je kolektiva fokusiran na interdisciplinarnom spajanju znanosti i umjetnosti te su u tom vidu samostalno izlagale u Galeriji SC pod nazivom SF Ljubavnice, skupno u Pogonu Tvornice Jedinstvo u okviru TASK festivala i plesne platforme TALA i unutar projekta Mjestimice Svjetlo.

U suradnji sa zagrebačkom zvjezdarnicom i astronomskim društvom Nebo, ostvarile su niz predavanja i happeninga za popularizaciju astronomije i astrofizike s gostujućim predavačima s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odjela fizike prof. Davorom Horvatićem, te asistentom Zagrebačke zvjezdarnice prof. Mileom Karlicom. Pojedinačno su izlagale u okviru Perforacija, Ekstravagantnih tijela, Sound Inkubatora, Platforme, Improspekcija, Muzeja Ulične Umjetnosti, T-HT-a, Make.me/Hack.me (I'MM Hacklab), i internacionalno u Srbiji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Francuskoj i UK-u.