Preskočite na glavni sadržaj

9. smotra suvremenog talijanskog filma u Zagrebu i Rijeci

Ovogodišnja selekcija predstavlja pet talijanskih filmskih ostvarenja koja su umjetničkom i produkcijskom kvalitetom ostvarila značajan uspjeh kod publike. Filmovi će se sljedeći tjedan moći pogledati u zagrebačkom kinu 'Tuškanac' te u riječkom Art-kinu Croatia.
vrijeme: 24.11.2014.
mjesto: Zagreb i Rijeka

Smotru otvara filmski uradak braće Manetti, iskusnih redatelja koji su se okušali u brojnim filmskim žanrovima, a ove nam godine predstavljaju 'Napulj je pjesma'. To je izrazito životna i napeta socijalno-kriminalistička komedija, smiješna i nježna, romantična i pustolovna priča, smještena u ambijent izvornog Napulja. Zahvaljujući glazbi i interpretaciji izvrsnih glumaca, film je postigao veliki uspjeh i kod kritike i kod publike.

'Mafija ubija samo ljeti' film je koji je u Italiji prošle godine privukao najviše pažnje, ne samo svojim nazivom. Ovim debitantskim djelom, redatelj Diliberto, poznatiji kao Pif, okreće se talijanskoj tradiciji društveno angažiranog filma, dodajući snažnoj priči osobni pečat oštre ironije, osebujne za Siciliju.

U filmu 'Božja milost', već priznati redatelj Edoardo Winspeare, prikazao je veoma zanimljiv način kako ekonomsku krizu prevladati povratkom prirodi, zemlji i obiteljskom zajedništvu, u okružju prekrasnog krajolika Apulije.

'Mogu prestati kad god želim' djelo je jednog od najboljih mladih redatelja talijanske komedije. Sydney Sibilia nudi nam vrlo zabavnu priču koja kroz humor prikazuje sveprisutne probleme današnjice. Film je pobrao ogroman uspjeh i kod kritike i kod publike.

Smotru zatvaramo filmom 'Stolac sreće', u znak sjećanja na redatelja Carla Mazzacuratija koji je preminuo početkom godine, malo prije nego što je njegov film ostvario veliki uspjeh u talijanskim kinima. (Paolo Minuto, umjetnički ravnatelj Smotre)

Raspored projekcija potražite na:

www.filmski.programi.hr
www.art-kino.org