Preskočite na glavni sadržaj

35 godina od početka gradnje Doma mladih Split

Predstavom kolektiva BAdco 'Fleshdance' koja ce se izvesti danas, 20. studenoga i dvjema izložbama 'Izgradi platformu: Dom mladih' i 'Izgradi platformu: Strgane izvedbe' koje se otvaraju u petak, 21. studenoga, u 20 sati, obilježava se 35 godina od početka gradnje Doma mladih Split.
vrijeme: 20.11.2014. 20,00
mjesto: Rome, Italy
url: http://www.filmstudioroma.com
Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma 9.81 - institut za istraživanje u arhitekturi i zagovaračka inicijativa Platforma Doma mladih, naime, ovu 35-godišnjicu 'slave' predstavom 'Fleshdance' kolektiva BADco. 20. studenoga u 20 sati i izložbama 'Izgradi platformu: Dom mladih' i 'Izgradi platformu: Strgane izvedbe' koje se otvaraju u galerijskom prostoru Doma mladih 21. studenoga u 20 sati.
 
Predstava 'Fleshdance' koreografsko je istraživanje granica između tijela i prostora, pogleda i dodira, jedna je od najpopularnijih predstava skupine BADco. Nastala je 2004. godine kao problemsko istraživanje slikarskih triptiha Francisa Bacona, a ovom je prilikom podvrgnuta analitičkom procesu što je rezultiralo i instalacijom/izložbom 'Strgane izvedbe'.

BADco. je kolaborativna izvedbena skupina koja radi u Zagrebu. Jezgru skupine čine: Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš, Lovro Rumiha i Zrinka Užbinec. Od svog osnutka u 2000. godini, BADco. se kroz suradnju troje koreografa/plesača, dvoje dramaturga i jednog filozofa, uz producenta skupine, sistematično bavi istraživanjem protokola izvođenja, predstavljanja i gledanja strukturirajući svoje projekte unutar različitih formalnih i percepcijskih odnosa i sklopova – sve to čini BADco. međunarodno relevantnim umjetničkim fenomenom i jedinstvenim izvedbenim doživljajem.

Izložba 'Izgradi platformu: Dom mladih' okuplja na jednom mjestu tokove misli, slike, povijest, nacrte i aktualne procese transformacije prostornih, programskih i organizacijskih koncepata u prostorima Doma mladih, ali i sličnih – Društvenog centra Rojc (Pula), Filodrammatice, Hartere i Palacha (Rijeka), Hrvatskog doma (Karlovac), Lazareta (Dubrovnik) i Pogona (Zagreb).

Ulaz na predstavu 'Fleshdance' je slobodan, ali zbog ograničenog broja sjedala potrebno je izvršiti rezervaciju na mkcsplit@mkcsplit.hr ili na 021.537.449.

Program otvaranja izložbe popratit će DJ kolektiv KLFM-a radija u zajednici.  Izložbe će se moći posjetiti do 11. prosinca svakim danom, osim nedjelje, od 14 do 21 sat.