Preskočite na glavni sadržaj

Premijera baleta 'Fortuna' na Noćnoj sceni HNK u Osijeku

Nakon uspješnog nastupa na međunarodnome festivalu u njemačkom Otzenhausenu, predstava 'Fortuna', u režiji Vuka Ognjenovića koji također potpisuje koreografiju i kostimografiju, premijerno će zaigrati u subotu, 22. studenoga, s početkom u 20 sati, i na Noćnoj sceni HNK u Osijeku.
vrijeme: 22.11.2014. 20 h
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/

'O sreći i ljudima'

Poput svetog Aurelija Augustina koji je Boga prije obraćenja dugo tražio u svijetu izvan sebe, u ljepotama žena i navodnim istinama vina, tako i mi prečesto, predugo (nekad i do smrti) sreću tražimo na mjestima na kojima ne stanuje. Jer kao što svatko ima vlastitu životnu priču, tako se u svakom od nas krije po mjeri skrojena sreća. Zato valja kopati vlastiti zdenac vječne radosti, okopavati vlastiti vrt. Biti sretan sam po sebi, zbog činjenice da nam je život podario mjesto na Zemlji, pod Suncem.

Riječ je o predstavi koju je dio publike već mogao vidjeti na Trgu Slobode, 30. lipnja 2013., tijekom svečane proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, predstavi koja propituje o sreći kao kategoriji kojoj teže, za kojom tragaju sva ljudska bila koja su ikad nastanjivala kuglu zemaljsku.

U predstavi s tako nadahnjujućom i zapravo monumentalnom tematskom podlogom priče o potrazi za srećom koja izmiče svim uopćenim definicijama sudjeluju solisti Ana Blažanin i Vuk Ognjenović, naratorica Petra Blašković, te plesači Andrea Alpeza, Vanja Dušić, Helena Horvat, Lucija Horvat, Tessa Ljubić, Kaho Nakayasu, Danijel Novoselac, Mislav Šimić i Laura del Carmen Velasco Farrera.

Ivana Šojat - Kuči