Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Pričam ti bojom i dodirom'

'Pričam ti bojom i dodirom' zajednička je izložba slikarice Andreje Hojnik Fišić i gluhoslijepe skulptorice Sanje Fališevac, koja se otvara danas, 18. studenoga, u 19 sati, u Salonu 'Laval Nugent' u Zagrebu.
vrijeme: 18.11.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Salon Laval Nugent, Vodnikova 4
url: http://www.galerija-lavalnugent.com
Andreja Hojnik Fišić, svojim slikama stvara prostor koji je nestvaran, a istovremeno i životan. Njena dobro definirana paleta boja, u beskonačnim varijacijama crvene, plave, sive i crne pruža nam nevjerojatnu i zavodljivu energiju. Snaga Andrejine komunikacije slikom leži u jednostavnosti njenog umjetničkog izričaja, onog kojim nam priča vlastitu prošlost i iskustvo, a tuge i radosti istih u potpunosti prihvaća.

Umjetnost Sanje Fališevac, gluhoslijepe skulptorice, također dolazi direktno iz duše, zamalo kao poklon.  Motivi koje ona odabire su svakodnevne stvari iz njene okoline, njenih snova i njene maste u koje ona unosi svoju dušu, svoja razmišljanja te nam svojim djelima šalje nesvakidašnju poruku ljubavi i nade. Rijetki su oni koji mogu shvatiti pothvat u kojem jedna izvanredna žena, ne videći stvarni svijet, može stvoriti tako duboka poetska i humana djela na način na koji to čini Sanja Fališevac. Svijet kakvim nam ga prikazuju ove dvije čudesne umjetnice poziva nas da zastanemo i da ga doživimo u svoj njegovoj punini i nestvarnoj ljepoti. Ivana Rora