Preskočite na glavni sadržaj

Krešimir Katušić / Izgubljena značenja

U Lošinjskom muzeju, Galerija Fritzy, u Malom Lošinju, u utorak, 11. studenoga, u 19 sati, otvara se izložba Krešimira Katušića 'Izgubljena značenja'. Izložba ostaje otvorena do 9. prosinca.
vrijeme: 11.11.2014.
mjesto: Mali Lošinj; Lošinjski muzej
Na izložbi će biti predstavljene skulpture i reljefi nastali od 2010. do danas, kojima umjetnik propituje položaj čovjeka u svijetu. No, za razliku od mnogih angažiranih umjetnika, radovi Krešimira Katušića su introspektivni: tražeći smisao čovjekova postojanja, on objašnjenje pronalazi u samome sebi. Umjetnik se vraća u prošlost, u vrijeme kada je svijet poiman kao simbioza čovjeka i prirode u kojoj jedno ne može postojati bez drugog. Zato povratak samome sebi ujedno znači i povratak svijetu, prapočetku, kada čovjek nije bio u grčevitoj potrazi za svrhom, uzrocima i objašnjenjima nego je jednostavno bivao, postojao.

Krešimir Katušić je rođen u Zagrebu 1979. g., gdje je završio srednju Grafičku školu. Godine 2002. u Centru za likovni odgoj završava stručno obrazovanje za kiparsko-restauratorskog oblikovatelja, a 2005. stručnu izobrazbu za psihodramskog koterapeuta. Kiparstvo je magistrirao 2011. g. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Mira Vuce te iste godine upisuje Poslijediplomski doktorski umjetnički studij kiparstva. Pet godina je radio kao likovni koterapeut u Centru za rehabilitaciju Mala kuća u Zagrebu, u suradnji s kojim je proveo nekoliko socijalno angažiranih akcija i projekata. Njegove skulpture se nalaze na javnim mjestima u Zagrebu, Vrsaru, Bolu na Braču i Sirnitzu u Austriji.