Preskočite na glavni sadržaj

ŠAF-u Čakovec dvije nagrade u Chicagu

Na najprestižnijem i najvećem festivalu dječjeg filma u SAD-u, 31. Chicago International Children Film Festivalu, film Škole animiranog filma Čakovec 'Prljavi grad' osvojio je nagradu za najbolji dječji film, 'The Kenneth and Harle Montgomery Prize—Best Child-Produced Film' žirija odraslih, a film Eve Jalušić 'Crveni zmaj', 2. nagradu Dječjeg žirija.
vrijeme: 02.11.2014.
mjesto: SAD; Chicago
url: http://www.cicff.org/

Film "Prljavi grad" kojeg su realizirale Rajna Međimurec, Ema Bogdan i Una Jakšić višestruko je nagrađivan na domaćim i međunarodnim festivalima, dok je dvogodišnji autorski rad Eve Jalušić proglašen najboljim po mišljenju publike u San Rafaelu (SAD) na retrospektivi ŠAF-a na kojoj se autorica i osobno i predstavila publici početkom 2014. godine. Ovo je već treća nagrada ŠAF-u Čakovec za najbolji film na CICFF ( 2002. "Kleopatra", 2005. "Voda"), festivalu koji je postavio najviše standarde u produkciji dječjih filmskih festivala te publikom koja broji preko 20000 posjetitelja.

Autorice, nažalost, nisu prisustvovale dodjeli nagrada u Chicagu obzirom na početak rada na novim filmovima, no ova vesela vijest lijep je uvod u skori 40. rođendan čakovečkog ŠAF-a i kao "točka na i" netom obilježenom 13. svjetskom danu animiranog filma u Čakovcu.

Izvor: HFS