Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Barok balet - Dozvoli mi da plačem' premijerno u riječkom HNK-u

Plesna predstava u dva čina 'Barok balet - Dozvoli mi da plačem' u koreografiji Ronalda Savkovića i Balazsa Baranyaija na glazbu Antonija Vivaldija i G. F. Haendela premijerno će biti izvedena u petak, 7. studenoga, u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 07.11.2014. 19,30 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Ravnatelj Baleta riječkoga HNK Ronald Savković, koreograf prvoga čina, kazao je da je on svoj dio predstave po klasičnom Vivaldijevu djelu "Četiri godišnja doba" dovršio u lipnju kao edukativnu plesnu predstavu, u kojoj je svako godišnje doba koreografirano na način četiriju baletnih škola.

Dolaskom nove uprave u riječki HNK, predstava je u rujnu proširena te joj je dodan drugi čin u kojemu je na Haendelovu glazbu koreografiju napravio Baranyai. Mađarski koreograf danas je naglasio da su dva dijela predstave na neki način povezana, ali i različita te opozicija jedan drugome.

U predstavi će nastupiti plesači ansambla riječkoga Baleta Cristina Lukanec, Marta Kanazir, Paula Rus, Tamara Szilagyi, Andrei Köteles i drugi.

Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, dramaturg Zvonimir Peranić, a orkestrom riječke Opere ravnat će Igor Vlajnić. (Hina)