Preskočite na glavni sadržaj

Koncert: Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona

Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona SC-a, pod umjetničkim vodstvom skladatelja i gitarista Petea Hardena, održat će koncert u utorak, 4. studenog, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 21 sat!
vrijeme: 04.11.2014. 21 h
mjesto: London, UK
url: http://welcomecroatia.net/

I ove godine nastavlja se rezidencijalni projekt nazvan Eksperimentalni ansambl, kao svojevrsni nastavak na prošlogodišnji kojega je umjetnički vodio skladatelj i saksofonist Gordan Tudor.

Eksperimentalni ansambl svaki put na rezidenciji okuplja različite članove, aktivne sudionike eksperimentalne i improvizatorske glazbene scene, ali i šire suvremene glazbene scene, a koji bi kroz proces zajedničkog rada istraživali mogućnosti međusobnih zvukovnih korelacija i stvorili novi, po instrumentariju i po različitim glazbeničkim iskustvima članova, ali i po načinu rada, vrlo specifičan ansambl. Članovi ovogodišnjeg ansambla su Kaja Farszky (udaraljke), Bojan Gagić (elektronika), Pete Harden (gitarist i umjetničko vodstvo), Ivan Kovačić (saksofon i sintesajzeri), Eda Rimanić (flauta) i Alen Sinkauz (bas gitara).

Šestero talentiranih pojedinaca različitih iskustava, znanja i glazbenih izričaja, ali zajedničke strasti za suvremenom glazbom i nesputane potrebe za otkrivanjem novih zvukovnosti okuplja se na jednotjednoj rezidenciji u Muzičkom salonu, a na koji će način njihova kreativna energija biti objedinjena u zajednički glazbeni jezik možete čuti na završnom koncertu rezidencije.

Ovogodišnji je gostujući voditelj nizozemski skladatelj i gitarist Pete Harden, inače i umjetnički voditelj iznimnog nizozemskog ansambla Klang koji je cijenjen i prepoznat ponajviše zbog svog posvećenog bavljenja suvremenim repertoarom, suradnji s mladim skladateljima te izvođenja i sudjelovanja u odvažnim i beskompromisnim projektima, kao i po svojoj jedinstvenoj, ali svestranoj instrumentaciji koja privlači sve više skladatelja.