Preskočite na glavni sadržaj

IS_land II / multimedijski projekt grupe autora

U petak, 24. listopada, s početkom u 19 sati, u Galeriji Forum, otvara se izložba 'IS_land II / multimedijski projekt grupe autora'. Izložba ostaje otvorena do 8. studenoga.
vrijeme: 24.10.2014.
mjesto: Zagreb; Galerija Forum, Teslina 16
url: http://www.kic.hr
U projektu IS_land sudjeluju mladi umjetnici različitih medijskih provenijencija, koji su se okupili povodom zajedničke teme inicirane od strane koreografkinje i plesačice Petre Hrašćanec. Svoja svakodnevna boravišta i radna mjesta autori skupno zamjenjuju radom u pejzažu, u različitim dijelovima Hrvatske. Godine 2011. sedmero njih na određeno je vrijeme boravilo na pustom otoku Pjatiću, u PP Telašćica, gdje su istodobno dokumentirali specifični, prostorno uvjetovani plesni performans autorice koncepta, i stvarali vlastite priloge za formiranje specifičnog gezamtkunstverka, nadahnutog nedirnutim otočkim krajolikom.

Nastavak projekta uslijedio je 2013. godine u Peregrin Polju, u općini Lovinac u Lici, a zajednički rad nastao povodom tamošnjeg boravka predstavljen je na ovoj izložbi.

Autori oblikuju prezentaciju za galerijski prostor, mozaično djelo sastavljeno od fotografije, objekata, videa, glazbe, dokumentarnih zvučnih snimaka... U tom skupnom radu ne inzistira se na zatvorenoj formi, već rad, uz ostalo, svjedoči proces suodnošenja s krajolikom, razmišljanja o mogućnostima njegove interpretacije, međusobne komunikacije aktera. Uz izloženu radnu bilježnicu dramaturga Saše Božića - svojevrsnog moderatora projekta - u tom smislu funkcionira i video s motivom kretanja plesačice kroz polje sa zvučnom pozadinom govora o samom prostoru, njegovim obilježjima i kreativnom poticaju.

U stiliziranoj formi, bez težnje ilustraciji i mimetici, autori prenose svoj doživljaj prostora i tragova ljudskog, kako graditeljskog i kultivirajućeg, tako i rušilačkog djelovanja na krajolik.

Projekt ostvarili:
Petra Hrašćanec, koreografkinja/plesačica, autorica koncepta
Petra Mrša, fotografkinja
Saša Božić, dramaturg
Nenad Sinkauz, skladatelj/glazbenik
Davor Sanvincenti, fotograf
Miodrag Gladović, inženjer zvuka i programer
Bojan Gagić, tehnički direktor
Danijel Popović, producent