Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za umjetnike: Skrivene sobe - identiteti, gradovi, sjećanja

Međunarodni ArtExpo, u suradnji sa Ca’ Zanardi, selektira sve zanimljive video radove, eksperimentalne filmove, instalacije, performanse i eksperimentalne plesne radove za ovogodišnju izložbu.
prijava: 31.10.2014.
mjesto: Venecija
url: www.lucacurci.com/artexpo
Skrivene sobe - identiteti, gradovi, sjećanja, međunarodni je festival video umjetnosti, eksperimentalnog plesa i performansa.
Izložba pod patronatom grada Venecije biti će održana u Palazzo Ca’ Zanardi, od 11. do 13. studenog 2014. Događaj će biti dio festivala “Venezia Misteriosa” koji organizira Ca’ Zanardi u partnerstvu s Regione Veneto.

Festival je fokusiran na otkrivanje unutarnjih aspekata našeg identiteta, a koncept je podijeljen u tri dijela:
Skriveni identiteti su fokusirani na zatvorene sobe u nama samima. Mi obično nosimo privremene identitete koji reflektiraju našu okolinu, društva i mjesta. Izložba nastoji osvijetliti i opisati ove sobe kako bi kreirali novi katalog skrivenih identiteta.
Skriveni gradovi su fokusirani na "underground" stilove života koji se događaju na paralelnoj razini naših uobičajenih života. Svakodnevno ponašanje je refleksija gradova koje smo sami kreirali i koji su razvili osobni identitet. Karakter ovog novog grada postaje novi poredak koji modificira naš svakodnevni život.
Skrivena sjećanja govori o nevidljivom zajedničkom tlu koje ujedinjuje sve ljude. Video radovi i performansi bi trebali reprezentirati ovu skrivenu crtu koja spaja sve ljude, religije i kulture.

Svi umjetnici su pozvani da prezentiraju radove koji se odnose na glavni koncept ili tri navedene teme.

Po prvi puta, međunarodni ArtExpo otvara novu liniju posvećenu eksperimentalnom plesu koja će biti uključena u izložbu. Plesači, grupe i škole su pozvani da predaju radove i koreografije koje se bave temom festivala.

Kustos događanja je arhitekt Luca Curci (Osnivača LUCA CURCI ARCHITECTS, Internacionalnog ArtExpo-a i njegove LIQUID Group). Festivalski program će predstaviti projekcije video radova, filmova, izvedbi i razgovara sa umjetnicima.

Pozivaju se umjetnici, fotografi, arhitekti, performeri, plesači i video umjetnici da predaju umjetničke radove, eksperimentalne filmove, radove iz područja performansa i plesne umjetnosti.

Svoje radove zajedno s biografijom te fotografijama (za video radove i ekperimentalne filmove) i linkovima na video/filmske/eprformans/ples radove možete poslati elektronskom poštom na lucacurci@lucacurci.com ili poštom:

International ArtExpo
Corso Vittorio Emanuele II, 33
70122 Bari, Italy

Broj radova koje možete poslati je neograničen. Kotizacija za sudjelovanje na festivalu  naplaćuje se samo za odabrane umjetničke radove.

International ArtExpo
Corso Vittorio Emanuele II, 33
70122 Bari (Italy)
+39.0805234018
+39.3387574098
lucacurci@lucacurci.com
www.lucacurci.com/artexpo