Preskočite na glavni sadržaj

Na filmskom festivalu mladih Mediterana 73 filma

Dubrovnik film festival - DUFF, festival filmskoga i videostvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana održat će se treći put od 16. do 19. listopada, a na konferenciji za novinare rečeno je da je od 200 prijavljenih filmova iz 12 zemalja u glavni program ušlo njih 73. U sklopu festivala održat će se i Europska konferencija o filmskom stvaralaštvu mladih.
vrijeme: 16.10.2014.
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://bruketa-zinic.com/

"Sedamdeset i tri odabrana filma ocjenjivat će se u devet kategorija, od kojih će biti i dvije nagrade publike - nagrada za najbolji film i nagrada dubrovačke djece. Kroz ovih nekoliko dana tisuću osnovnoškolaca proći će kroz naše dvorane i izabrati svog favorita", rekla je ravnateljica Kinematografa Dubrovnik Đive Galov.

"Ocjenjivački sud čine filmski kritičar Marko Njegić, predavač Visoke umjetničke škole u Lisabonu Fernando Garlito i prevoditeljica, scenaristica i kazališna i filmska producentica Tatjana Aćimović. Za vrijeme festivala domaćini smo Europskoj konferenciji o filmskom stvaralaštvu mladih, europskoj platformi na kojoj se svi mladi koji se bave filmom preko nje mogu prijaviti i probiti u taj svijet prije nego što postanu profesionalci i završe akademije", rekla je Đive Galov.

Osim projekcija organiziranih za učenike dubrovačkih osnovnih škola, održat će se i radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce.

DUFF je filmski festival djece i mladih zemalja Mediterana kojemu je svrha omogućiti, promicati i poticati filmsko stvaralaštvo djece i mladih. Festival organiziraju Kinematografi Dubrovnik, Udruga za promicanje medijske kulture Luža i Ljetna škola filma Šipan uz potporu Hrvatskoga filmskog saveza. (Hina)