Preskočite na glavni sadržaj

Nova plesna predstava Marjane Krajač: 'Varijacije o osjetnom'

Koreografkinja Marjana Krajač predstavlja svoj najnoviji plesni rad naziva 'Varijacije o osjetnom' u subotu, 18. listopada, s početkom u 14 sati, u Domu HDLU u Zagrebu.
vrijeme: 18.10.2014. 14 h
mjesto: Zagreb; Dom HDLU, Trg žrtava fašizma 16
url: http://www.plesnicentar.info

Nastavljajući istraživati prirodu plesa, njegovu istovremenu složenost i fragilnost, čiji je gradivni materijal tek toliko prisutan da bi u sljedećem trenutku bespovratno nestao, ovaj komad je minimalistička plesna izvedba između pokreta, zvuka i prostora. Ovaj trosatni rad u izvedbi pet plesnih umjetnica, koncipiran je kao suptilni poziv za ulazak u slojevito izvedbeno vrijeme, postepeno razlažući bogatu teksturu različitih plesnih svjetova.

Rad 'Varijacije o osjetnom' nastajao je na nizu umjetničkih rezidencija u renomiranim izvedbenim institucijama Uferstudios u Berlinu (Njemačka), Santarcangelo dei Teatri (Italija) te Zagrebačkom plesnom centru. Realiziran je uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, Zagrebačkog plesnog centra, Hrvatskog instituta za pokret i ples te Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a u produkciji umjetničke organizacije Sodaberg koreografski laboratorij.

Predstavu će izvesti plesne umjetnice Lana Hosni, Irena Mikec, Katarina Rilović, Irena Tomašić i Mia Zalukar, zapažene i perspektivne izvođačice mlađe generacije koje su svojim dosadašnjim izvedbama pod vodstvom koreografkinje Marjane Krajač već zaintrigirale pažnju publike i kritike.  

Nakon premijere 18. listopada, predstava će se održati 19., 20., 21. i 22. listopada u 14 sati u Domu HDLU, Trg žrtava fašizma 16 (Zagreb).