Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na prijavu za Kreationicu

Kreationica je kreativna vizualna radionica za djecu od 1.-5. razreda osnovne škole, koje održava samostalni umjetnik Mihael Giba sa stručnim suradnicima.
vrijeme: 20.10.2014.
mjesto: London, UK
url: http://www.calvert22.org
Kreationica je iskorak u polju vizualnih edukacija izvan institucionalnog obrazovanja, jer ne koristi linearno učenje pojmova i tehnika, već izuzetno potiče kreativnost i razmišljanje, te samostalni pronalazak rješenja raznih postavljenih problema kod polaznika. Djeca su kao i odrasli vizualna, auditivna i taktilna bića, te najbolje uče kada uključuju sva svoja osjetila. Vizualno obrazovanje je bitno za razvoj apstraktnog mišljenja, te razvijaj fokus, unutarnju disciplinu i sposobnost sekvencioniranja.

S obzirom na smanjeni obujam likovne kulture u osnovnim školama, već generacije mladih završavaju školu bez osnovne vizualne edukacije iako žive u svijetu vizualnih podražaja, koji uz prisustvo multimedijalne tehnike-koja je  nezaobilazni dio naših života, postaju jači nego ikada.
Upravo iz spomenutih razloga pripremamo radionicu vizualnih edukacija za djecu i mlade prilagođenu uzrastima grupa, koja uz zabavu i igru, edukaciju gledanja i vizualiziranja, te vizualno izražavanje, pruža alternativnu edukaciju i upoznavanje sa svijetom novih medija, te uz interdisciplinarni pristup razvija drugačiji pogled na vizualni svijet.

Kreationica je prva u seriji autorskih radionica vizualnih edukacija koje održava samostalni umjetnik Mihael Giba sa stručnim suradnicima.
Mihael Giba je multimedijalni umjetnik koji je do danas ostvario više samostalnih i skupnih izložbi te projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Vanjski je suradnik Umjetničke akademije u Splitu te se aktivno bavi umjetničkim radom.

Stručni suradnici uključeni u program radionice pokrivaju polja pedagogije, psihologije i prostorno taktilne edukacije.

Voditelji i stručni suradnici:
Mihael Giba – samostalni multimedijalni umjetnik
Petra Težak – akademska glumica
Marko Tadić – vizualni umjetnik
Lina Đulvat – psihoterapeutkinja
Helena Begić – studentica Učiteljskog fakulteta
 
Radionice se održavaju u prostoru Teatra Tirena, Kačićeva 6a, Zagreb. Održavaju se jednom tjedno u trajanju od 90 minuta. Termini će se definirati  u dogovoru s roditeljima nakon prvog sata radionice 20. listopada.

Grupe polaznika organizirane su do maksimalno 10 polaznika kako bi se voditelji mogli individualno posvetiti svakom djetetu.
 
Prijave, upisi i informacije:
Mobitel:  091/504 7230
E-mail: info@kreationica.com

Mjesečna cijena radionice je 230,00 kn. Ukoliko radionicu pohađa više djece iz iste obitelji, cijena je 180 kuna po djetetu. Ukoliko se unaprijed plaća za cijeli semestar (5 mjeseci), cijena je 900 kuna.