Preskočite na glavni sadržaj

Nova sezona ciklusa Cantus&Lisinski

Nova sezona Cantus Ansambla Cantus&Lisinski bit će u znaku 70. obljetnice Hrvatskog društva skladatelja (HDS) i obljetnica rođenja Stjepana Šuleka i Milka Kelemena, a prvi će koncert održati večeras u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem maestra Berislava Šipuša.
vrijeme: 29.09.2014. 20 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.mdc.hr/

Koncert otvorenja sezone počet će djelom Stjepana Šuleka, skladatelja iz čije su škole proizašli neki od ponajboljih hrvatskih kompozitora, a nastavit će se skladbama njegovih učenika, Milka Kelemena, osnivača Muzičkog biennala Zagreb, i Stanka Horvata.

Drugi dio koncerta zakoračit će u multimedijalni prostor, premijernom izvedbom algoritamske skladbe nekadašnjeg Horvatova studenta, Srđana Dedića.

Za kraj koncerta Cantus Ansambl je pripremio – "sapunicu". Riječ je o opernom djelu nastalom na dramskom predlošku Irene Škorić za koju će epizode skladati Mladen Tarbuk, Mirela Ivičević, Zoran Juranić i Goran Tudor. U sklopu ciklusa premijerno će će biti izvedena prva od ukupno pet epizoda Soap Opere, projekta nastalog u koprodukciji Cantus Ansambla, Muzičkog biennala Zagreb i Kulture promjene Studenskog centra (SC).

Rasplet priče moći će se vidjeti u sklopu Muzičkog biennala Zagreb u travnju slijedeće godine. Režiju "sapunice" potpisuje Dora Ruždjak Podolski, a glavne uloge u prvoj epizodi povjerene su Gorani Biondić i Ivani Srbljan.

Cantus Ansambl u svojih je dosadašnjih 13 sezona zagrebačku i hrvatsku publiku upoznao s nekima od najvećih imena suvremene glazbe danas, ali i skladateljskim imenima koja su postavila temelje novog zvuka u 20. stoljeću. (Hina)