Preskočite na glavni sadržaj

Književni i prevoditeljski projekt TransStar Europa

Od 24. do 28. rujna sudionici projekta TransStar Europa sastat će se na drugoj prevoditeljskoj radionici, koja će se održati u Stuttgartu, Ústí na Labi i Zagrebu. U četvrtak, 25. rujna, u 19 sati, u Književnom klubu Booksa, u sklopu projekta, održat će se književna večer 'Pisac i njegov prevoditelj: čitanje i razgovor sa Zoranom Ferićem i Karlom-Markusom Gaußom te njihovim prevoditeljima – Klausom Detlefom Olofom i Borisom Perićem'.
vrijeme: 25.09.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Booksa, Martićeva 14d
url: http://transstar-europa.com
U Hrvatskoj će s voditeljima Andyjem Jelčićem, Matthiasom Jacobom i Erwinom Köstlerom raditi njemačko-hrvatska, hrvatsko-njemačka i slovensko-njemačka skupina. 

Zoran Ferić, jedan od najčitanijih suvremenih hrvatskih pisaca i kolumnista, njegov prevoditelj Klaus Detlef Olof te poznati salzburški pisac, esejist, kritičar i izdavač časopisa 'Literatur und Kritik' (Književnost i kritika) Karl-Markus Gauß i njegov prevoditelj Boris Perić čitat će svoja djela te razgovarati o prevođenju i suradnji između pisca i njegova prevoditelja. Karl-Markus Gauß čitat će, između ostalog, ulomke iz svojeg romana 'Europljani u izumiranju', za koji je 2010. dobio nagradu Albert Goldstein. Književnu će večer voditi dr. sc. Milka Car Prijić, pročelnica Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Sve informacije o projektu možete pronaći na našoj službenoj stranici www.transstar-europa.com.