Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – El Arsenal

El Arsenal iz Cordobe kao vodeći partner traži suradnike na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, koji djeluju na području plesa, književnosti, glazbe, slikarstva, interdisciplinarne i audiovizualne umjetnosti. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 El Arsenal traži partnere za suradnju na projektu izgradnje mreže istraživača i eksperimentalnih umjetničkih djela koja nastaju na urbanim mjestima koja su oštećena aktualnim ekonomskim događanjima. Stoga umjetničko stvaralaštvo u ovom slučaju proizlazi iz društvenog i političkog konteksta današnje Europe.

Baza projekta je naglasak na novim mjestima na kojima se pojavljuje umjetnost, obzirom da gradovi pate od velikih promjena, a aktualno društvo je pod pritiskom koje uzrokuje nemire u javnosti, posebno na Jugu. Djelovanje je usmjereno dijeljenju rada između umjetnika i građana sa svrhom stvaranja iskustava.

Traže se partneri za rad na inovativnoj umjetnosti u kontekstu novih načina izražavanja, utjecanja na moć u gradovima i na tijelima te novih konfiguracija i okruženja umjetničkog stvaralaštva. Partneri mogu biti iz svih zemalja članica EU-a u svojstvu kulturnih centara, sveučilišta i kompanija.

Kontakt: elarsenaldechinales@gmail.com