izložba

Ivan Šeremet / Slavonskobrodska


vrijeme: 29.11.2012. - 24.12.2012.19,00
mjesto: Zagreb; Atelieri Žitnjak, Galerija AŽ, Žitnjak 53

U Galeriji AŽ/Atelieri Žitnjak, danas, 29. studenog,s početkom u 19 sati, otvara se izložba slavonskobrodskog umjetnika Ivana Šeremeta pod nazivom 'Slavonskobrodska'. Izložba ostaje otvorena do 24. prosinca.

'Ja permanentno opserviram prostor u kojem živim. Nisu to vizualizacije jedinstvenih pejzaža nego psihološki prostor u kojem se taloži iskustvo. Prostor bića u biću.' Djela su male paralogije, 'krajputaši' prožeti tihom melankolijom, tugom, ali i prkosom i buntom. To je kritička melankolija koja svijet odvodi u beztemeljnost.

Izložba u Atelijerima Žitnjak ambijent je sa snimkom kontakt-emisije na lokalnoj radio-postaji. Glazbene želje i kratke opservacije sudionika emaniraju stanje nemoći i pristajanja. Drugi rad sastoji se od riječi ispisanih u "ogledalu" koje kao takve ne znače ništa, ali upućuju na ono čega nema.
Tupost i samoironija.
'Zaustavljeni pred pragom, smijemo se, iako ga ne možemo prijeći'.
'Na zidu postavljena cipela, đonom okrenuta prema promatraču, iskazuje bunt pojedinca i želju za promjenom.' Ivan Šeremet


Konceptualni umjetnik Ivan Šeremet rođen 1952., živi i radi u Slavonskom Brodu. Od 1999. do 2004. osnivač je i voditelj Art radionice Barutana (Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda), u okviru koje je realizirao niz samostalnih i skupnih projekata/izložbi inozemnih i domaćih umjetnika. Od 2006. voditelj je Art radionice Multimedijalnog centra pri  Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda čiji se programi temelje na prezentaciji hrvatske i inozemne suvremene umjetnosti.

(M.K., 29.11.2012)