Preskočite na glavni sadržaj

'Prikazanje muke Isusove' otvara novu sezonu Kazališta Marina Držića

Ovogodišnja sezona u dubrovačkome Kazalištu Marina Držića počet će 3. listopada premijernom predstavom 'Prikazanje muke Isusove' u režiji Ivana Lea Lema, a riječ je o biblijskim motivima svećenika Ivana Antuna Nenadića koji prepričava događaje od dana Pashe do raspeća Sina Božjega na križu, priopćila je služba za odnose s javnošću dubrovačkog Kazališta.
vrijeme: 03.10.2014.
mjesto: Dubrovnik; Kazalište Marina Držića, Pred Dvorom 3
url: http://www.kazaliste-dubrovnik.hr/

Druga premijera bit će 24. listopada u koprodukciji sa splitskim kazalištem "Playdrama", a riječ je o predstavi satiričkog pogleda Daniila Ivanoviča Juvačova "Nalik na tikvu" u režiji Gorana Golovka.

Predstava "Na tri kralja" adaptacija je Matka Sršena "na dubrovačku" jedne od najljepših Shakespeareovih komedija koju postavlja redatelj Ivica Kunčević. Premijerno će biti izvedena i komedija "Skapenove spletke" J.B.P. Molierea, koju na scenu dubrovačkog kazališta postavlja Joško Juvančić, a sezonu će zatvoriti premijera "Igre – show" redatelja Matka Sršena, koji će se poigrati s najslavnijim predstavama i osobama iz povijesti Dubrovačkih ljetnih igara.

Osim premijera, na repertoaru Kazališta Marina Držića bit će i reprize uspješnica: "Braća Karamazovi" F.M. Dostojevskog, "U agoniji" M. Krleže, "Mate s onoga svita" J. Boke, "Kraljica majka" M. Santanellija, "Nesporazum" A. Camusa i "Ljubavnik" H. Pintera. (Hina)