Preskočite na glavni sadržaj

Laboratorij cirkuske umjetnosti - najavljene tri radionice

Ove godine su pripremljena tri Laboratorija cirkuske umjetnosti u dva grada i to dva za početnike i jedan za profesionalce. Najavljen je 'Laboratorij cirkuske umjetnosti –početni stupanj' koji će se u rujnu održati u DZIU Medika, a uskoro će biti najavljena i druga dva Laboratorija. Radionice su besplatne, a prijave traju do 19. rujna 2014.
vrijeme: 22.09.2014.
prijava: 19.09.2014
mjesto: Zagreb; DZIU Medika, Pierottijeva 11
url: https://myspace.com/cirkorama

Laboratorij cirkuske umjetnosti –početni stupanj, DZIU Medika, 22.9. – 26.9.

Radionice u sklopu projekta Laboratorij cirkuske umjetnosti će se održavati pod vodstvom ekipe koji su nekada bili polaznici jednog takvog laboratorija, a koji su kroz godine upornog rada i treniranja postigli visok stupanj cirkuskih vještina i  dobili priliku da postanu voditelji radionica.

Radionice će trajati pet dana, po tri sata dnevno i to u popodnevnim satima.

Polaznici će se prvi dan upoznati s većinom  vještina suvremenog cirkusa (žongliranje i kontakt žongliranje, akrobalans, ekvilibrizam – hodanje po napetoj gurtni, zračne akrobacije – akrobatska tkanina i trapez), kako bi se nakon upoznavanja odlučili za izučavanje maksimalno dvije vještine kojima će se u narednih četiri dana i posvetiti.

Radionice su besplatne!

Metode rada:

Svaka od navedenih tehnika zahtijeva posebnu pripremu tijela i zagrijavanje određene grupe mišića kako bi se pristupilo treningu na kvalitetan način. Polaznici/ce će svaki dan imati polusatno zagrijavanje prije nego započnu s radom na tehnici. Zbog posebnosti svake od disciplina radit će se na osvještavanju tijela, koordinaciji pokreta, poboljšanju ravnoteže te razvijanju kreativnosti. Učenje tehnike te izvođenje figura odnosno svladavanje trikova je sljedeći korak u radu i osnovni cilj ove radionice, a prilagođavat će se svakom polazniku/ci ponaosob - ovisno o mogućnostima i željama.

Polaznici/ce će također moći naučiti kako pravilno i sigurno postupati s opremom i rekvizitom, kako pravilno i sigurno instalirati opremu te gdje se i kako može nabaviti oprema koja će im biti potrebna ako se odluče nastaviti baviti nekom od vještina.

Svi rekviziti i oprema potrebni za održavanje radionice su osigurani od strane udruge Cirkorama i bit će dostupni i na raspolaganju svim polaznicima/cama.

Prijaviti se možete na: cirkorama@gmail.com do 19.9.2014. Broj polaznika/ca je ograničen!