Preskočite na glavni sadržaj

Počinju prijave za 6th Croatian Blues Challenge

Šesto natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge održava se u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, od 5. do 7. studenog 2014. Prijave traju do petka, 31. listopada, 2014. u ponoć
vrijeme: 05.11.2014.
prijava: 31.10.2014
url: http://www.croblues.com/prijava.html
U srijedu, 5. studenog, nastupit će natjecatelji u Solo/duo kategoriji, četvrtak je namijenjen za natjecanje u Band kategoriji, a u petak, 7. studenog, zaljubljenici u blues moći će uživati u nastupima pobjednika u svakoj  kategoriji i posebnih gostiju.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 31th International Blues Challengeu, koje će se od 20. do 24. siječnja 2015. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 6th European Blues Challengeu u proljeće 2016. godine. Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su u proteklih pet godina dva od naših predstavnika (Sunnysiders, Delta Blues Gang) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga Hrvatske blues snage promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 300 koncerata, 5 Zagreb International Blues Festivala, 5 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 6 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te četiri puta u Berlin, Toulouse i Rigu na European Blues Challenge.