Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija studenata Akademije dramskih umjetnosti

U srijedu, 10. rujna, u 20 sati, u Galeriji SC u Zagrebu, otvara se izložba studenata 1. godine diplomskog studija fotografije Akademije dramske umjetnosti pod nazivom Ispit 2014. Izložba je otvorena do 18. rujna.
vrijeme: 10.09.2014. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr
Fotografi Dario Belić, Dino Šertović, Nikola Šerventić i Ino Zeljak predstavit će se autorskim serijama fotografija na izložbi studenata 1. godine diplomskog studija fotografije Akademije dramske umjetnosti - Ispit 2014.

Izložba je rezultat cjelogodišnjeg studentskog rada na temi prema vlastitom odabiru. Ispit se već treću godinu za redom iz institucije seli u javni prostor Galerije SC te ispitna izložba postaje i svojevrsni ispit komunikacije s publikom.

Dario Belić (Zagreb, 1989.) predstavit će se projektom Nedovršeno u kojemu istražuje i dokumentira nezavršene objekte čija je sudbina nepoznata, a svrhu nikada nisu imali. Objekti stoje u nedovršenom stanju dugi niz godina, zauzimaju prostor i pri tome narušavaju urbanistički plan grada. Pobrojavanjem nekih od građevina, želim ukazati na učestalost te pojave i potaknuti na razmišljanje o mogućim prenamjenama.

Dino Šertović (Našice, 1990.) fotografskom serijom (de)personalizirano osvrće se na odbacivanje materijalnih stvari koje su bile dio nečije svakodnevnice. U gomili odbačenih stvari, pokušavam uspostaviti vezu između predmeta i njihove povijesti te izolacijom na čistu, sjajnu, bijelu podlogu ističem njihovu jedinstvenost, pridajući im važnost koju su izgubili.

Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) serijom antiportreta Projekcije propituje vlastiti indentitet. Fotografiram bliske ljude u kojima pronalazim sebe, ljude koji su me gradili i degradirali. Procesom mehaničkog uništavanja i sakrivanja njihovog lica osvještavam koji njihov dio nosim u sebi. Unutar takvog procesa koji insinuira osjećaje mržnje susrećem se s apsurdom, jer ipak je ovo priča o ljubavi. Tražim potvrdu sebe u odrazu bliskih ljudi.

Ino Zeljak (Zagreb, 1987.) u seriji fotografija Izloženi usmjerava pogled prema ljudima koji se nalaze u osobnim vozilima, koje smatraju intimnim prostorom, ne razmišljajući da ih od javnog prostora dijeli samo automobilsko staklo. Nerijetko se događa da ljudi u  pojedinim  javnim i privatnim prostorima smatraju da su skriveni od pogleda drugih. Njihovo ponašanje bi vjerojatno bilo  drugačije da su svjesni da ih pažljivi promatrači ipak vide. Fotografirao sam skriven, kako moje prisustvo ne bi utjecalo na ponašanje promatranih osoba.
 
Organizator izložbe je Katedra za fotografiju pri Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, a mentorstvo potpisuju doc.art. Darije Petković i umj.asist. Jelena Blagović.