Preskočite na glavni sadržaj

Glumci Tara Rosandić i Pero Juričić - Najhistrioni

U Histrionskom domu su na svečanoj dodjeli glumcima Tari Rosandić i Peri Juričiću uručene nagrade Najhistrion za kazališnu sezonu 2013./2014.
vrijeme: 07.09.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.histrion.hr

Scenskim šarmom, talentom, vještinom transformacije te glazbenim i pjevačkim umijećem Tara Rosandić već godinama osvaja histrionsku publiku. Ove je godine u ljetnim mjesecima odigrala 48 predstava i to u "Gosponu Vinskom Opatovinskom", "Škandalu na vuglu Vlaške i Koturaške", "Zagrebačkom orkestru" te u "Mukama po Iveku", stoji u obrazloženju nagrade.

U Histrionima je od 2001. Započela je kao razvođačica i garderobijerka, kada ju je zapazio Dražen Ferenčina i 2002. joj povjerio malu ulogu u "Romeu i Juliji". Već iduće godine u "Ljubici", koju je režirao Georgij Paro igra ulogu Milke. Nakon još nekoliko manjih uloga upisala je Akademiju dramskih umjetnosti na kojoj je diplomirala prošle godine.

Za ulogu Lene u "Berlinskom zidu" Amira Bukvića dobila je nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju glumicu do 28 godina.

Najhistrion za 2013./2014. Pero Juričić prvi je put na Opatovini glumio 1998. u predstavi "Tajna Krvavog mosta". Iako je u to vrijeme već bio afirmiran glumac, svoj je angažman u Histrionima shvaćao kao novi glumački izazov te je svaku ulogu igrao sa strašću i znatiželjom, kao da je na početku karijere. Glumio je u "Doktoru pod mus", "Zagrebačkom orkestru", "Legendi o Svetom Muhli", "Mjehuru od sapunice". Osobnošću i smislom za humor, a nadasve humanošću i kolegijalnošću, uvijek je stvarao dobru atmosferu te kolegicama i kolegama olakšavao teške trenutke, posebice na zahtjevnim i dugotrajnim turnejama.

Titulu Najhistriona donijela mu je uloga Bore Potrebice u "Mukama po Iveku" u koju je ovog ljeta 'uskučio' tek nekoliko dana, priopćeno je iz Histriona. (Hina)