Preskočite na glavni sadržaj

DOPUST/ Days of open performance u New Yorku

Ovogodišnje izdanje festivala DOPUST - Dani otvorenog performansa / Days of Open Performance održava se u New Yorku, u suradnji s Matthew Barney Studio, Galerijom MC i Court Square Studiom. Festival se otvara večeras, 5. rujna, u Galeriji MC, u 20 sati, performansom u trajanju pod nazivom 'Death' Marka Markovića i Nine Ber.
vrijeme: 05.09.2014.
mjesto: Paris, France
url: http://www.hciti.hr
Marko Marković i Nina Ber svoj performans u trajanju ' Death ' izvesti će u Galeriji MC do 9. rujna. Performans u trajanju nazvan 'Death' istražuje stanje uma i tijela, izazivajući granice unutarnjeg stanja, u popziciji s vanjskim svijetom. Ovaj rad se bavi tijelom kao veličanstvenim  instrumentom prirode koji može stvoriti život, ali se također nositi sa iskustvima kao što su gubitak i smrt.



Uz minimalnu interakciju, dva tijela reagiraju jedni s drugim, osjećaju vibracije i zvukove, razmjenjuju  i prenose energiju.  Jedan srca odgovara na drugo. Kroz trajanje, oni stvaraju sinkronizirani i uravnotežen ritam i istu frekvenciju.


Drugi dio festivalskog programa održat će se 13. i 14. rujna, u Court Square Studios, a predstavit će umjetnike iz Matthew Barney studija kao i druge gostujuće umjetnike s internacionalne scene. Performansi će se baviti pretežno glazbenim svojstvima te svojstvima zvuka i oblicima moguće interakcije unutar zvučnih frekvencija.

Ovogodišnje festivalsko izdanje DOPUST-a predstaviti će bogati program kroz medije performansa, happeninga, glazbe, videa, instalacije te izložbe skulptura, crteža..