Preskočite na glavni sadržaj

Britanska grupa Editors u Tvornici kulture

Novu koncertnu sezonu, zagrebačka Tvornica kulture otvara nastupom britanske grupe Editors, u četvrtak, 4. rujna, od 21 sat, u Velikom pogonu. Kao predgrupa, nastupit će riječka indie rock petorka Jonathan.
vrijeme: 04.09.2014. 21,00
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com
Britanska dark indie grupa Editors gostuju u Tvornici, u sklopu svoje velike europske turneje na kojoj promoviraju posljednjih studijski album 'The Weight Of Your Love'.

Editors su oformljeni 2002. godine u Staffordu u Engleskoj i samo nakon tri godine postojanja lansirani su među nove otočke rock superstarove. Debut album 'The Black Room' sa singlovima 'Munich', 'Blood' i 'Bullets' osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu 'Mercury' te slotove na velikim festivalima poput T In The Park, Isle Of Wight, Lollapalooza i Coachella.

Nasljednik 'An End Has A Start', napravljen pod producentskom palicom Jacknife Leeja, svijetlo dana ugledao je dvije godine kasnije sjurivši se ravno na prvo mjesto Britanske top liste albuma.


Najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom 'In This Light And On This Evening' na kojem se nalazi megahit 'Papillon', a koji je službeno objavljen 2009. godine. Nakon nekoliko godina turneja i odlaska Chrisa Urbanowitza bend je objavio četvrti studijski album 'The Weight Of Your Love' na čijoj turneji će posjetiti i Hrvatsku.

Editors imaju već tri nastupa u Zagrebu koji su prošli u fenomenalnoj atmosferi pokazavši da je bend sredinom prošlog desetljeća bio jedan od najpopularnijih otočkih bendova kod nas, rame uz rame s Franz Ferdinandom, Arctic Monkeysima ili Bloc Partyjem. Iskustva s tih koncerata, ali i bezbroj turneja i nastupa diljem svijeta Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey I Elliot Williams donijet će u Veliki pogon Tvornice kulture u četvrtak 4. rujna.

Kao podrška Editorsima u Tvornici će nastupiti riječki Jonathan koji su album 'Bliss' publici predstavili 19. svibnja kao digitalno izdanje kroz njihovu bandcamp stranicu odakle je dosad skinut u više od 4000 puta. 'Bliss' ima ukupno 12 pjesama i od otvarajući, rastuće 'Umbrellas In The Sun' preko rasplesanih rock bombi 'Communicate', 'Maggie', “Sweat (3am), 'School'
 
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 150 kn, dok će cijena na dan koncerta biti 170 kn.