Preskočite na glavni sadržaj

Aljoša Jurinić na festivalima Puccini i Estate Regina u Italiji

Nakon srpanjskih nastupa na Zagrebačkim ljetnim večerima i Osorskim glazbenim večerima, hrvatski pijanist Aljoša Jurinić u kolovozu 2014. nastupa na dvama prestižnim talijanskim festivalima – Festivalu Puccini u Torre del Lago i Festivalu Estate Ragina u Montecatini Termama.
vrijeme: 21.08.2014.
mjesto: Italija

Puccinijev festival u Torre del Lago jedan je od najvažnijih glazbenih festivala u Italiji (jedini u svijetu posvećen Pucciniju) i jedan od najiščekivanijih kulturnih događaja u Toskani koji se svakog ljeta održava na mjestima koja su nadahnula skladatelja. U sklopu jubilarnog 60. izdanja Aljoša Jurinić će 22. kolovoza održati recital u foyeru Gran Teatro Puccini kao pobjednik 5. međunarodnog pijanističkog natjecanja održanog u lipnju u Massarosi.
 
Na 17. festivalu Estate Regina u termama Montecatini, „hramu europskih termi“, Jurinić će u sklopu programa Festival Lirica održati 21. kolovoza recital kao pobjednik 4. međunarodnog pijanističkog natjecanja „Luciano Luciani“ održanog u svibnju u Cosenzi. Na programu obaju recitala skladbe su Fryderyka Chopina.