Preskočite na glavni sadržaj

ORF novi medijski pokrovitelj Varaždinskih baroknih večeri

Nakon što je prošle godine u rujnu televizijska ekipa ORF-a Karnten boravila u Varaždinu i snimila reportaže o Varaždinskim baroknim večerima, te o turističko-kulturnoj ponudi grada Varaždina, ove će godine, novi medijski partner 44. Varaždinskih baroknih večeri biti ta ugledna austrijska državna televizijska kuća.
vrijeme: 07.08.2014.
url: http://www.vbv.hr

«Počašćeni smo što će upravo ORF biti naš inozemni medijski partner, jer će to nesumnjivo doprinjeti novom predstavljanju Varaždinskih baroknih večeri u Austriji, koja je bila zemlja partner 42. Baroknih večeri. Zahvaljujući tom partnerstvu, kao i našoj partnerskoj agenciji Maloberti iz Beča ostvareni su brojni uspješni kontakti i gostovanja vrsnih glazbenika, a očekujemo da će kroz predstavljanje varaždinskog baroknog festivala, kao i cijelog ovog dijela Hrvatske u austrijskom medijskom prostoru doći i do većeg interesa inozemnih ljubitelja glazbe za barokne koncerte i kulturnu ponudu sjevera Hrvatske», istaknuo je Raymond Rojnik, izvršni organizator Varaždinskih baroknih večeri.

S obzirom da je u rujnu planirano predstavljanje VBV-a u Beču gdje će domaćini biti hrvatski i talijanski veleposlanici, označit će to i početak medijskog praćenja Festivala u programu ORF-a, dok će u vrijeme Festivala ponovno u Varaždin stići televizijska ekipa iz koruškog dopisništva ORF-a koja će zvukom i slikom austrijskoj kulturnoj publici predstaviti 44. Varaždinske barokne večeri, čija je zemlja partner ove godine Italija. (VBV)