Preskočite na glavni sadržaj

Vojvođanski simfoničari na svom prvom splitskom nastupu

Koncertom u Meštrovićevom Crikvinama – Kaštilcu koji će u nedjelju, 27. srpnja, održati u sklopu 60. Splitskog ljeta po prvi put će u Splitu nastupiti Vojvođanski simfonijski orkestar. Pod ravnanjem svog direktora i umjetničkog voditelja maestra Berislava Skenderovića i uz solistički nastup violinista Marca Grazianija Vojvođanski će simfoničari izvesti djela Wagnera, Čajkovskog i Dvořaka.
vrijeme: 27.07.2014. 21 h
mjesto: Split; Meštrovićeve Crikvine - Kaštilac
url: http://www.splitsko-ljeto.hr/

Vojvođanski simfonijski orkestar osnovan je 2001. godine na inicijativu maestra Berislava Skenderovića, kao reprezentativni sastav AP Vojvodine, a organiziran je po principu ansambla “staggione“, pod nazivom Vojvođanski simfoničari. Do danas je ostvario gotovo stotinjak koncerata, dosegnuvši zavidan nivo muziciranja i visoke interpretativne standarde.

Splitski će koncert započeti uvertirom opere Tanhäuser Richarda Wagnera. Slijedi Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 35 Petra Iljiča Čajkovskog u kojem će solist biti istaknuti mladi riječki violinist Marco Graziani, dobitnik brojnih nagrada na međunarodnim violinističkim natjecanjima i sve veći miljenik koncertnih podija diljem svijeta. Koncert će završiti Sedmom simfonijom u d-molu, po mnogima najveća simfonija Antonina Dvořaka.