Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija Josipa Portade u Pagu

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a u sklopu manifestacije Paško kulturno ljeto, u crkvi Svetog Jurja u Pagu je postavljena izložba fotografija Josipa Portade, likovnog umjetnika i novinara. Izložba će ostati otvorena do 29. srpnja 2014.
vrijeme: 21.07.2014.
mjesto: Pag; crkva Svetog Jurja
url: http://pag-centar.hr/

'Prvu izložbu sam postavio u Zagrebu prije trideset godina, a obljetnica takve vrste je dobra prilika za prisjećanje na dosadašnji rad na području fotografije i likovne umjetnosti općenito.  Izložba je retrospektivna i na njoj je postavljeno trideset fotografija s raznih izložbi i iz raznih projekata koje pokazuju moj dosadašnji interes u fotografiji. Ova izložba označava i završetak jednog puta i početak novoga u kojem ću se puno više baviti eksperimentalnom i primijenjenom fotografijom', rekao je Portada.

Na izložbi se nalaze fotografije koje su bile izložene u SKUC-u, u Galeriji ULUPUH-a i Muzeju Mimara u Zagrebu, u Narodnoj čitaonici u Rijeci, u Kneževoj palači u Zadru, Kneževom dvoru u Pagu, na Međunarodnoj izložbi „Otok i more“ u Zadru  te fotografije iz projekata  „Otok-četiri godišnja  doba“, „Peloid-ljekoviti paški mulj“, „Kameni otok“, „Pag-srednjovjekovni grad“ i „Stara paška ulica“, a postavljena je i serija portreta nastalih od 1984. do 2013. godine. Portada trenutno sudjeluje na biennalnoj, žiriranoj izložbi fotografija „Aktulno 4-Memory Code 014“ u Centru vizualnih umjetnosti Batana u Rovinju. Za svoje umjetničko djelovanje Portada je dobio više priznanja, dobitnik je Zahvalnice Grada Paga za osobit doprinos u kulturi, a na izložbi „Otok i more“ je dobio Zlatnu medalju za crno-bijeli portret „Otočanka“. Portada se, kao likovni umjetnik, publici prvi puta predstavio izložbom u Zagrebu 1984. godine i od tada je imao niz samostalnih izložbi te je sudjelovao na više skupnih izložbi. Bavio se eksperimentalnom, dokumentarnom, primijenjenom, umjetničkom i novinskom fotografijom. Novinske fotografije je objavljivao u brojnim dnevnim novinama, tjednicima i magazinima, a od 2007. godine fotografije objavljuje na raznim internetskim portalima u Hrvatskoj i u inozemstvu.