Preskočite na glavni sadržaj

Pijanistički recital Kemala Gekića na 60. Splitskom ljetu

Kemal Gekić, jedan od najistaknutijih pijanista današnjice ponovno će nastupiti u svom rodnom Splitu recitalom koji će, u sklopu 60. Splitskog ljeta, održati u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu u četvrtak, 17. srpnja, s početkom u 21 sat. Na programu su probrane transkripcije djela Beethovena, Mozarta i Musorgskog, te izbor elegija, preludija i etida Sergeja Rahmanjinova.
vrijeme: 17.07.2014. 21 h
mjesto: Split
url: http://www.splitsko-ljeto.hr/

Nakon dva desetljeća izbivanja sa splitskih koncertnih pozornica, Gekić je prije četiri godine na 56. Splitskom ljetu izveo recital sa Chopinovim djelima za koji je bio nagrađen Juditom za najbolje glazbeno ostvarenje na festivalu. Nastupio je i na sljedećem Splitskom ljetu s Orkestrom HNK Split, a posljednji njegov splitski nastup u veljači ove godine na sceni HNK Split kritičari su proglasili „velikom svetkovinom duha i glazbe“ koju će glazbeni Split dugo pamtiti.

Program predstojećeg Gekićeva recitala čine Lisztova prerada Beethovenove Pete simfonije, Fantazija na dvije teme iz Mozartova Figarova pira i Don Giovannija, Elegije, preludiji i etide Sergeja Rahmanjinova, te Islamej: Orijentalna fantazija Milija Aleksejeviča Balakireva, skladba svojevremeno smatrana jednim od tehnički najtežih djela za klavir.