Preskočite na glavni sadržaj

Dvorišta - svako ima svoju priču

Pred vama su prva DVORIŠTA, najnovija kulturno-turistička atrakcija u kojoj se po prvi puta otvaraju vrata gornjogradskih palača i otkrivaju njihova skrivena dvorišta. Vrhunska glazba, odlična zabava, žive svirke, slasni zalogaji, osvježavajući gutljaji, posebna atmosfera i još puno iznenađenja očekuje vas tijekom 10 nezaboravnih dana u jedinstvenim ambijentima gornjogradskih dvorišta.
vrijeme: 18.07.2014. svakog dana od 18:00 - 00:00
mjesto: MSU Zagreb
url: http://www.msu.hr/#/hr/19709/
Od petka 18. srpnja ne propustite jedinstvenu priliku i uđite u svijet zagrebačkih DVORIŠTA! 

Organizatori o konceptu Dvorišta kažu: "Kroz vrhunsku glazbu i odličnu zabavu, posebne ambijente, decentno uređenje i biranu eno/gastro ponudu pričamo priče o dvorištima, o njihovoj prošlosti, ljudima i zgodama, i tako kroz povorišta kažu: jedinačne priče o svakom od dvorišta pričamo jednu veću priču o našem gradu.
 
Prekrasno dvorište palače Balbi u Demetrovoj, čarobni vrt Državnog arhiva na vrhu Opatičke ili unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj ulici neka su dvorišta u čijim će neponovljivim ambijentima, posebnom uređenju i bogatoj ponudi sredinom srpnja uživati svi Zagrepčani i sve brojniji turisti. "
 
Projekt je nova ambijentalna kulturno-turistička atrakcija proizašla iz kreativne radionice G.A.D. PRODUKCIJE i Katapult promocije uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.
 
"Svako dvorište ima svoju priču", poruka je slogana manifestacije, a sve dobre priče su kod nas, dodaju organizatori. Stoga od 18. do 27. srpnja doživite Zagreb kakav još niste doživjeli... I zakačite se za - DVORIŠTA!

LOKACIJE: Sjeverni dio Gornjeg grada
 
Palača Balbi, Demetrova 11
(Staroslavenski institut, barokna palača i dvorište s jedinim sačuvanim bunarom na Gornjem gradu)
 
Palača Erdödy-Drašković, Opatička 29
(Državni arhiv u Zagrebu, čuva najstarije povelje iz povijesti grada Zagreba)
 
Atelijer Meštrović, Mletačka 8
(Zbirka slavnog kipara, obiteljska kuća koju je Ivan Meštrović zajedno s umjetninama, fotografijama, arhivom i drugim osobnim stvarima darovao Hrvatskoj)
 
* U planu je otvaranje dodatnih prostora/dvorišta čije lokacije organizatori u ovom trenutku još ne otkrivaju u javnosti.
 
INFO
www.facebook.com/dvorista.in