Preskočite na glavni sadržaj

Redatelj Stephen Daldry ponovno gost Motovun Film Festivala

Stephen Daldry, redatelj filmova 'Billy Elliot', 'Sati' i 'Žena kojoj sam čitao' ponovno je gost Motovun film festivala, a upravo je film 'Billy Elliot' jedan od onih posebno dragih filmova Motovun film festivala koji se zauvijek upisao u festivalsku povijest kao i srca motovunske publike, priopćeno je iz Motovun Film Festivalu.
vrijeme: 26.07.2014.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: www.crs-festival.com

Glavna nagrada motovunskog festivala "Propeler" 2000. godine Daldryjevom debitantskom dugometražnom filmu "Billy Elliot", koji je na dirljiv i nezaboravan način oslikao vrijeme slavnog britanskog rudarskog štrajka 1984. godine, bila je jedna od prvih nagrada. Nakon toga taj je film osvojio dvije nagrade BAFTA (glavni glumac Jamie Bell i scenarist Hall) od ukupno 13 nominacija za tu nagradu.

"Zaljubljenik u magiju festivala pokretnih slika na brdu 277 metara iznad realnosti, Stephen Daldry nastavio se vraćati u Motovun i idućih godina pa unatoč tome što ga na tom brdu nismo viđali posljednjih sedam godina, na ovogodišnjem 17. izdanju iščekujemo ga već sedmi put", navodi se na kraju priopćenja Motovun Film Festivala. (Hina)