Preskočite na glavni sadržaj

UNESCO odobrio sredstva za obnovu knjižnice u Hrvatskoj Kostajnici

UNESCO je iz Urgentnog programa odobrio 50 tisuća dolara za obnovu Knjižnice Milivoja Cvetnića u Hrvatskoj Kostajnici. Knjižnica je oštećena u poplavi koja je u svibnju pogodila Hrvatsku, izvijestilo je Ministarstvo kulture.
mjesto: France
url: http://croatielavoici.com/
Glavna ravnateljica UNESCO-a Irina Bokova obavijestila je danas ministricu kulture Andreu Zlatar Violić da je UNESCO odobrio potporu za obnovu poplavljene hrvatske kulturne baštine u vrijednosti od 50 tisuća dolara iz UNESCO-ova Urgentnog programa.

Nakon poplava Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO obratili su se UNESCO-u za pomoć te je u sjedište u Parizu proslijeđena zamolba za obnovom i opremanjem stradale Knjižnice Milivoja Cvetnića u Hrvatskoj Kostajnici uz priloženu projektantsku procjenu vrijednosti investicije.

Ministrica kulture obišla je 5. lipnja Gradsku knjižnicu i čitaonicu Milivoja Cvetnića te zaštićenu povijesnu cjelinu Hrvatske Kostajnice oštećenu u poplavi, kada je utvrđeno da obnova Knjižnice mora biti dovršena do jeseni s obzirom na to da je potopljen cijeli podrum gdje se nalazi kotlovnica. Podrum knjižnice bio je metar i pol pod vodom te su, osim kotlovnice, uništeni i arhiv i galerijski prostor.
(Hina)