Preskočite na glavni sadržaj

Prva večer festivala opernih arija 'Tino Pattiera'

U organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra u utorak je održana prva večer Međunarodnog i festivala opernih arija 'Tino Pattiera'.
vrijeme: 01.07.2014.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.dubrovnik-opera-festival.com/

Festival opernih arija „Hommage Tino Pattiera“ nosi ime i organizira se u sjećanje na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog 1890. u Cavtatu.

Tino Pattiera bio je slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća, i tenor koji je s posebnom lakoćom interpretirao naslovne uloge lirskog i dramskog karaktera najpoznatijih djela operne literature.

Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere.

Večerašnjim koncertom dirigirao je indonezijski dirigent Noorman Widjaja, koji je već stekao veliku popularnost kod dubrovačke publike. Kao solisti nastupile su sopranistice Nikolina Pinko i Sandra Bagarić, makedonski tenor Gjorgji Cuckovski, i južnokorejski bariton Sang Lee.

Na programu su izabrane operne arije skladatelja G. Verdija, G. Puccinija, E. Kalmana, U. Giordana, F. Cilea, J. Straussa, J. Masseneta, R. Leoncavalla i I. Tijardovića.

U drugoj večeri festivala opernih arija „Tino Pattiera“, koja će se održati 5. srpnja, nastupit će violončelistica Ana Rucner. (Hina)