Preskočite na glavni sadržaj

Riječke ljetne noći 2014.

Riječke ljetne noći 2014.
Festival Riječke ljetne noći otvorit će se ove godine 1. srpnja uličnim nastupom poljskog kazališta 'Theatre A', a do kraja festivala, 22. srpnja, bit će 31 dramska, glazbena, baletna izvedba i ostale manifestacije, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.
vrijeme: 01.07.2014.
mjesto: Rijeka
url: http://www.cyclofilm.com/

Intendantica HNK Nada Matošević Orešković istaknula je da su središnji dijelovi programa premijera kazališne predstave "Don Quijote" u produkciji Hrvatske drame ovoga HNK, a u režiji Kokana Mladenovića te plesna predstava "Don Juan" koreografkinje Maše Kolar u koprodukciji Baleta HNK Ivana pl. Zajca, Bitef teatra iz Beograda i festivala Grad teatar Budva.

"Don Quijote" po tekstu Miguela de Cervantesa izvest će se na Trsatskoj gradini, a plesna predstava "Don Juan" u Harteri, odnosno nekadašnjoj Tvornici papira, na zatvaranju festivala.

Izdvojena su i gostovanja i to Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba s "Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja" te HNK Šibenik s komedijom "Veliki manevri u tijesnim ulicama".

U glazbenom dijelu programa gostovat će Jazz orkestar HRT-a sa solistom Lasseom Lindgrenom s programom jazz obrada hitova grupe ABBA, Riječka filharmonija koja će nastupiti s riječkim rockerima te s programom djela Stravinskog i Mozarta.

Festival čini još niz repriznih programa uspješnica s prethodnih izdanja Riječkih ljetnih noći.

Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je važnost stalnog otkrivanja novih prostora u gradu na kojima se izvode predstave i održavaju koncerti. Tako je do sad, u deset godina trajanja festivala, iskorišten gotovo cijeli grad, odnosno 46 lokacija. Ove godine je novi prostor novouređeni Arheološki park, odnosno prostor bivšeg rimskog Principija, u središtu grada, rekao je Obersnel. (Hina)