Preskočite na glavni sadržaj

Festival Sedam Dana Stvaranja 2014.

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 11. Festivalu Sedam Dana Stvaranja, u sklopu večernjeg programa, koji će se svakodnevno održavati od 10. do 16. kolovoza, u Pazinu. Pozivaju se autori da se prijave s prijedlozima za predavanja, izložbe, koncerte, filmove i performanse te u određenim uvjetima kazališne predstave. Natječaj je otvoren do 3. srpnja.
vrijeme: 10.08.2014.
prijava: 03.07.2014
mjesto: Pazin
url: http://www.sedamdanastvaranja.net
Festival Sedam Dana Stvaranja je projekt namijenjen razvoju inovativne kulturne produkcije, promocije i edukacije, a provodi se redovito od 2004. godine. Festival svoj program bazira na interakciji različitih medija stvarajući iz godine u godinu nove mogućnosti, situacije i prostore s novim autorima.

Cilj festivala je omogućiti strukturu za interdisciplinarno djelovanje te stvaranje edukativnog međunarodnog okruženja koje spaja različite oblike i načine izražavanja. Od likovnog, dramskog, glazbenog  i književnog izražavanja, do znanosti, novih medija i nematerijalne kulture.

Tijekom festivala održavaju se i cjelodnevne radionice: kazališna, glazbena, video, fotografska i kiparsko-grafička koje rezultiraju multimedijalnim događajem 'Upravo stvoreno' zadnjeg dana festivala.

U dosadašnjoj tradiciji večernji program festivala stvarao se participativno i na poziv, a većim dijelom sastojao se od sudionika i voditelja radionica, no zbog velikog interesa za sudjelovanje i mogućnosti širenja festivala, ove godine odlučili smo raspisati natječaj.
Večernji program odvija se tijekom svih 7 dana festivala, a koncipira se tematski po danu.

Pozivamo autore da se prijave s prijedlozima za predavanja, izložbe, koncerte, filmove i performanse te u određenim uvjetima kazališne predstave.

Predavanja zamišljamo kao mogućnost predstavljanja šireg uvida u određenim tematikama kroz prezentacije knjiga, koncepata, autorska izlaganja te organizacija. Ideja predavanja je da služi sudionicima kao nadopuna i inspiracija za svoj rad unutar radionica, a istovremeno privlači specifičnu publiku temom i pristupom.
 
Izložbe nisu ograničene u mediju, mogu biti samostalne ili skupne. Koncipiraju se na različitim lokacijama: na javnim gradskim površinama, u atriju Pazinskog Kaštela te u gradskoj galeriji 'DLS' gdje izložba traje 7 dana. Mogu biti jednodnevne ili višednevne ovisno o programu festivala, zahtjevnosti samog postava te autorskih želja.
 
Koncerti se odvijaju na otvorenom, a kako je glazbu teško kategorizirati, dobrodošli su raznovrsni glazbeni izričaji, vokalni i instrumentalni, od tradicionalnog do eksperimentalnog.
 
Filmovi moraju imati engleske titlove, a trajanje i žanr nisu određeni, prednost imaju filmovi koji istražuju i propitkuju.
 
Performansi  moraju imati kratki opis predloženog performansa, uključujući informacije o trajanju, materijalima, opremi i potrebnom prostoru te eventualno video materijal, ukoliko postoji.
 
Kazališne predstave - zbog ograničenosti budžeta i zahtjevnosti kazališne umjetnosti u obzir dolaze samo one koje se mogu lako izvesti na specifičnim lokacijama.

Prijave trebaju sadržavati:
- Osobne podatke: ime i prezime, adresa, telefon, e-mail, internetska stranica
- Kratku biografiju
- Kratki opis autorskog rada (+linkove, fotografije , audio i druge relevantne materijale)
- Uvjete potrebne za provedbu (potrebna oprema, prostor i troškovnik s putnim troškovima)
- a filmove, ukoliko ne postoji internet ili download link, molimo slati poštom  na adresu Udruga Mig, Splitska 2, 52 100 Pula
 
Prijave i pitanja slati na e–mail: program@sedamdanastvaranja.net
 
Rezultati natječaja bit će objavljeni sudionicima 10.07.2014.

Festival 7ds osigurat će, u dogovoru s autorima i unutar mogućnosti festivala, uvjete za izvedbu.
*Prednost pri odabiru imat će oni radovi koji su u skladu s idejom i konceptom Festivala Sedam Dana Stvaranja.