Preskočite na glavni sadržaj

Production In - poziv

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na prvi trodnevni Production In, odnosno filmski produkcijski maraton koji će se održati od 3. do 5. srpnja u Motovunu u sklopu Dana Velog Jože.
vrijeme: 03.07.2014.
prijava: 26.06.2014
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr
Besplatnu radionicu zamišljenu kao mjesto na kojemu će autori staviti na kušnju svoje umijeće vodit će redatelj i montažer Danilo Lola Ilić, snimatelj Marko Krnjajić te montažer i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac. Ona će se sastojati od tri djela – scenarističkog (razvoj scenarija, podjela uloga, pronalazak lokacija…), snimateljskog i montažerskog – svaki od kojih će trajati po dvanaest sati. Nastali filmovi bit će prikazani na glavnom motovunskog trgu posljednjeg dana festivala.

Sudjelovanje na Production In-u je ograničeno na dvanaest polaznika, svaki od kojih će napraviti vlastiti kratkometražni dokumentarni, igrani ili eksperimentalni film u trajanju od tri do pet minuta. Oni će biti podijeljeni u tri grupe, svaka pod mentorstvom jednog voditelja, te će se osim putem individualnog mentorstva filmovi razvijati i na zajedničkim sastancima.

Production In je interesantan i maštovit način proizvodnje kratkog filma 'from script to screen' u 36 sati. Budući da će na raspolaganju imati kratak vremenski rok od polaznika se traži osnovno filmsko znanje i iskustvo, prethodna priprema ideje za film te razrada procesa snimanja. Sa sobom oni mogu povesti osobe koje će im pomoći u njihovoj realizaciji (snimatelja, montažera ili glumce). Iako će Pulska filmska tvornica osigurati dvije HD kamere i tri kompjutora za montažu (Premiere, Edius) poželjno je da sudionici ponesu sa sobom vlastitu opremu (kameru, laptop).

Organizatori su za sudionike Production In-a osigurali prehranu te besplatno mjesto za kampiranje s kemijskim WC-ima i tuševima. Uz prijavnicu potrebno je poslati i kratki sinopsis do 26. lipnja. Prvi Production In Pulske filmske tvornice financijski podupiru Zaklada Kultura Nova i Hrvatski audiovizualni centar, te Općina Motovun. Zahvaljujemo se i Maratonu kratkog filma na logističkoj podršci.

Organizatori Dana Velog Jože su Općina Motovun, Turistička zajednica Motovun i Illustris-Travel Ltd.

Danilo Lola Ilić je završio Filmsku i TV montažu na Akademiji Umetnosti Beograd, dok je filmsku režiju magistrirao na Ohio University School Of Film. Radi kao freelancer montažer, scenarist i redatelj. Dugometražni dokumentarni film 'Prašina svakodnevnog života' (2011), za kojega potpisuje scenarij, režiju, montažu i produkciju, ušao je u oficijalnu selekciju više domaćih i inozemnih festivala.

Marko Krnjajić je studirao fotografiju na beogradskoj Akademiji umetnosti BK te filmsku režiju pri Centru za vizuelnu komunikaciju 'Kvadrat'. Radio je kao fotograf, direktor fotogafije i kamerman za dugometražne igrane te dokumentarne filmove. Također, kao fotograf je sudjelovao na više grupnih izložbi. Za eksperimentalni film 'Clay People' dobio je 2002. prvu nagradu na 'Yorkton film festival' (Kanada).

Marko Zdravković-Kunac je bio koordinator i voditelj programa Autonomne tvornice kulture Attack te osnivač Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI). Bio je osnivač i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije Fade In, u sklopu kojega je kao producent i novinar realizirao preko 150 reportaža za HRT-ovu emisiju 'Dobro Jutro, Hrvatska'. Producirao je TV serijal 'Treći sektor' , koproducirao s udrugom B.a.B.e. dokumentarni film 'Iskrivljeni odrazi' Tatjane Božić te niz kratkih promotivnih filmova. Godine 2004. pokrenuo je Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je vodio 20-ak različitih radionica i producirao preko 70 filmova. Ujedno je radio kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama.