Preskočite na glavni sadržaj

FROOOM - filmski obrazovni program za djecu

Bacači sjenki po treću godinu za redom organiziraju edukativne radionice o filmu uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra te Grada Zagreba. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 15.06.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.frooom.eu/

Ove godine nakon Pakraca, Opatije, Splita te redovne nastave u osnovnim školama u Zagrebu 15.06.2014, u 19 h, u Kinu 'Tuškanac' otvaraju svoju ljetnu školu FROOOM premijerom  eksperimentalnog animiranog filma "Execution of Elephant Topsy Conceived as a Coloring Book for Children" Dalibora Barića, inspiriranog radijskom igrom (njezinim tonskim zapisom) Pavlice Bajsić i Lane Deban "Trag u čađi".
 
Podsjećamo: prijave za ljetne filmske radionice još uvijek traju, a prijave do 10. 6. donose poseban popust! Cijena radionica za sudionike/ice koji se prijavljuju do 10.06.2014iznosi 650 kuna, a nakon tog termina 750 kuna.
 
Četiri jedno-tjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 16.6. do 11.7. 2014., u zagrebačkom kinu Tuškanac te Centru za likovni odgoj grada Zagreba, radnim danom od 9 do 15 sati.

Za edukaciju i igru zaduženi su Petra Težak i Nada Kovačević (glumice i dramska edukatorice), Mihael Giba i Marko Tadić (multimedijalni umjetnici), Miro Manojlović (montažer, glazbeni i multimedijalni umjetnik), Mirko Bogosavac i Igor Longo (psiholozi), Mila Pavičević (dramaturginja i scenaristica), Mare Šuljak (multimedijalna umjetnica, dizajnerica i slikarica), Boris Bakal (filmski redatelj i glumac) i drugi.
 
Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.
 
Za one koji se osjećaju posebno kreativno, Frooom 2014. organizira i natječaj za najbolji kratak video! Napravi kratak video (do 3 minute) kojim objašnjavaš zašto voliš film, stavi ga na Facebook stranicu Froooma ili ga pošalji na frooom2014@gmail.com i sudjeluj na radionici ovog ljeta u Zagrebu – BESPLATNO!
 
Kontakti i prijave: frooom2014@gmail.com