Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijave na umjetničku rezidenciju u Pilsenu

Plzeň 2015 Europska prijestolnica kulture i Pogon pozivaju umjetnike iz Hrvatske da se prijave na umjetničku rezidenciju u Pilsenu. Rok za prijavu je 4. srpanja.
vrijeme: 15.10.2014.
prijava: 04.07.2014
mjesto: Češka; Plzeň
url: http://www.upogoni.org
Rezidencija cilja na umjetnike s posebnim interesom za site-specific radove i intervencije u javnom prostoru, kao i za nove, suvremene pristupe u redefiniranju javnog prostora i u načinu kako se šira publika prema njemu odnosi, kako ga koristi i mijenja.

Vrijeme rezidencije: 15. listopad – 15. prosinac 2014.
Broj sudionika: 1
Profil: umjetnica ili umjetnik koja/i djeluje na području suvremene umjetnosti, a koja/i ima hrvatsko državljanstvo ili živi i radi u Hrvatskoj

Prijava treba biti na engleskom jeziku i treba sadržavati životopis, portfolio i popratno pismo u kojem umjetnica / umjetnik opisuje čime se namjerava baviti tijekom boravka u Pilsenu.

Prijave treba poslati najkasnije 4. srpnja 2014. na adresu rezidencija@pogonzagreb.hr.

Odabir će se provoditi u dva koraka. Programski savjet Pogona predložit će uži izbor, i to najviše 3 kandidata. Konačnu odluku donijet će stručni žiri Pilsena 2015., i to najkasnije 21. srpnja 2014.
 
Zadaci i cilj rezidencije
Site-specific umjetnički rad s posebnim interesom za intervencije u javnom prostoru, kao i za nove, suvremene pristupe u redefiniranju javnog prostora i u načinu kako se šira publika prema njemu odnosi, kako ga koristi i mijenja.

Dobrodošli su svi žanrovi i umjetnički pristupi, od slikarstva do digitalnih medija. Ključno je da se uzima u obzir specifičnosti mjesta i suradnja s lokalnim umjetnicima. Umjetnička rezidencija će obuhvatiti najmanje dva javna događaja – radionice i završno predstavljanje rada.

Organizator rezidencije će osigurati
- transport (do €250),
- smještaj,
- materijal i potrebnu tehničku opremu (do €500),
- honorar (€500 bruto mjesečno).

Smještaj: vlastita soba u stanu smještenom u centru grada, u kojem su ukupno tri sobe, zajednička kuhinja i kupaona. Ostale materijale i tehničku opremu koja je potrebna za provedbu rezidencijalnog programa osigurat će Pislen 2015, prema dogovoru. Dostupan je i zajednički studio u centru grada, koji se nalazi ovdje. Ovaj projekt je dio međunarodnog rezidencijalnog programa pod nazivom OPEN A.I.R., koji je organiziran kao dio projekta Europska prijestolnica kulture Pilsen 2015.

Kontakt za detalje o programu:
Tereza Svášková, svaskova@plzen2015.cz
facebook.com/openairplzen
plzen2015.cz

Kontakt za detalje o pozivu:
rezidencija@pogonzagreb.hr