Preskočite na glavni sadržaj

'The Mjuzikl – Mikeshky Blues' – premijera u Virovitici

U četvrtak, 5. lipnja, s početkom u 19 sati, u Kazalištu Virovitica bit će praizveden mjuzikl 'The Mjuzikl – Mikeshky Blues' nastao u produkciji Glazbene škole Jan Vlašimsky.
vrijeme: 05.06.2014. 19 h
mjesto: Frankfurt, Germany
url: http://www.buchmesse.de/de/

Riječ je o autorskom projektu u kojem su, uz učenike i nastavnike glazbene škole sudjelovali vanjski suradnici, akademska glumica i lutkarica Aleksandra Demše (Kazalište Virovitica) i mag. psych. Berislav Cimerman, redatelj i autor teksta. Autor većine originalne glazbe je prof. Dean Premrl. Radi se o jedinstvenoj inicijativi u nas, s obzirom na to da su slične koprodukcije uglavnom bile izvođene u suradnji umjetničkih akademija i/ili teatara, a ovo je prvi put da se jedna glazbena škola odlučila na takav korak.

Pripreme na predstavi počele su još u listopadu prošle godine, a neki od motiva za originalnu glazbu i tekst dio su bogate kulturne i povijesne baštine virovitičkog kraja, ali su obrađeni i prezentirani uz pomoć suvremenih teatarskih postupaka, a u mjuziklu su zastupljeni i brojni glazbeni žanrovi, od reaggea, punka i sakralne glazbe do bluesa i klasičnih obrazaca.

Praizvedba: 5. lipnja, u 19 sati, u Kazalištu Virovitica

Virovitičko kazališno ljeto: 15. lipnja u 21,30 sati, park Dvorca Pejačević