Preskočite na glavni sadržaj

Glumci i glazbenici nastavljaju prikupljati pomoć za stradale u poplavama

Hrvatski glazbenici i kazalištarci nastavljaju organizirati akcije za prikupljanje pomoći stradalima u poplavama pa će se tako u ponedjeljak održati humanitarni glazbeni 'buvljak', a u petak i početkom idućeg tjedna nekoliko predstava od kojih će biti doniran prihod.
vrijeme: 23.05.2014.
url: http://poplave.hr

Pripadnici glazbene scene u ponedjeljak, 26. svibnja s početkom u 12 sati u Velikom pogonu Tvornice kulture organiziraju "Akciju za Slavoniju!", humanitarni glazbeni "buvljak" na kojemu će se prodavati majice, torbe, bedževi, nosači zvuka, posteri i različita glazbena memorabilija izvođača, a sav prihod od prodaje poslat će se kroz Crveni križ stradalima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Slavoniju.

Akademija dramskih umjetnosti organizira humanitarnu inicijativu "HELP Gunja" u sklopu koje će u petak, 23. svibnja u 20 sati u dvorani F5 u Frankopanskoj 22 izvesti predstavu "Rekonstrukcija" studenata druge godine studija glume pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića.

U ponedjeljak, 26. svibnja ta će akademija u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom u 20 sati u Kinu "Tuškanac" organizirati projekcije filmova "Priča o Mari iz Varoša" studenta Igora Šeregija te "La Grande Belezza" Paola Sorrentina, a istoga dana studenti pete godine glume u suradnji sa Satiričkim kazalištem "Kerempuh" u 20 sati u Vidri izvest će diplomsku predstavu, Moliereova "Tartuffea" u režiji Krešimira Dolenčića.

Satiričko kazalište "Kerempuh" u petak, 23. svibnja izvest će predstavu "Spektakluk", autorski projekt Renea Bitorajca, Tarika Filipovića i Zorana Lazića, od koje donirati sav prihod.

Za humanitarne svrhe donirat će se i prihod od predstave "Istina", nastale u koprodukciji kazališne družine Glumci u Zagvozdu i HNK Zadar, koja će se 27. svibnja u 20 sati izvesti u Vidri. (Hina)