Preskočite na glavni sadržaj

Radionica crtanja portreta u sklopu izložbe Josipa Vanište

Gradski muzej Karlovac u sklopu edukativnog programa uz izložbu Josipa Vanište organizira radionicu crtanja portreta za mlade i one koji se takvima osjećaju. Radionica će se održati u subotu, 31. svibnja, od 10 do 11,30 sati, u Galeriji 'Vjekoslav Karas'. Prijave traju do srijede, 28. svibnja 2014.
vrijeme: 31.05.2014. 10 - 11,30 h
prijava: 28.05.2014
mjesto: Karlovac; Galerija Vjekoslav Karas, Strossmayerov trg 7
url: http://www.gmk.hr/

Polaznici će aktivno promatrati izložene portrete te osvijestiti da, osim fizičkog izgleda modela, u Vaništinim portretima vidljivim postaje duhovno raspoloženje i stanje modela i autora. Potom će pod vodstvom iskusne likovne pedagoginje Dijane Nazor iz Zagreba izvesti deset povezanih, kratkih vježbi kojima će crtanjem po sjećanju, zamišljanju, promatranju, mašti, te crtežom zvuka i ritma proširiti spoznaje o crtanju portreta, te unaprijediti vlastitu vještinu crtanje. Radionicom će se polaznici motivirati za daljnje istraživanje tehnike crteža.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a materijal osiguran. Budući da je broj sudionika ograničen, prijave traju do srijede, 28. svibnja 2014. godine na e-mail: antonija.druzak@gmk.hr.

Edukativni program uz izložbu, pa tako i ova radionica su ostvareni zahvaljujući sredstvima Grada Karlovca.