Preskočite na glavni sadržaj

Peta sezona Tajni Griča kreće u ovaj petak

I ove godine, peti put za redom, zagrebačku turističku ponudu obogatit će noćni kazališni obilazak Gornjeg grada pod imenom Tajne Griča. Svakog petka i subote, od 23. svibnja do 6. rujna, s početkom u 21 sat, posjetitelji, putnici i građani Zagreba moći će se prisjetiti i upoznati s tajnama, skrivenim romansama i zakulisnim igrama starog grada Zagreba.
vrijeme: 23.05.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.tajnegrica.hr

Tajne Griča predstavljaju interaktivnu noćnu turu koja je sinergijski spoj turističkog razgleda Gornjeg grada i zanimljive predstave, a posjetitelju pričaju o povijesti i životu Gradeca i uprizoruju segmente književnih djela koja su po nečemu karakteristično vezani za konkretne lokacije, što ih čini jedinstvenim projektom u Europi, nagrađenim prestižnim priznanjem u kategoriji Najbolji kulturni itinerer 2013. godine Hrvatske turističke zajednice.

Sadržaj obilaska temeljen  je  na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama. Posebnost ovog obilaska je kazališna forma, u kojoj glumci igraju različite događaje iz povijesti, a posjetitelji mogu aktivno sudjelovati u svakoj igranoj sceni.  

'Cilj projekta je na atraktivan način turistima predstaviti bogatu povijesnu i kulturnu ponudu Zagreba, a o zanimljivosti projekta turistima govore i brojni pozitivni komentari koje posjetitelji ostavljaju na putničkim društvenim mrežama, poput TripAdvisora, gdje Tajne Griča imaju izvrsnu ocjenu', ističu iz Udruge Katapult, koja, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, organizira turu.

Usto, Tajne Griča su i među strukom prepoznate kao jedinstveni projekt, čija je originalnost i kvaliteta nagrađena i Croatian business tourism 2012. nagradom za najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma u 2012. godini.

Preko sedam tisuća oduševljenih posjetitelja u dosadašnjim sezonama svakako su razlog da se pridružite i preporučite Tajne Griča svojim prijateljima i gostima.

Karte je moguće rezervirati na broj telefona 091 4615677 i 091 4615672 ili kupiti putem interneta na www.ulaznice.hr. Cijena karte  je 150 kn za odrasle i 100 kn za djecu do 13 godina. Mjesto polaska: ugao Mesničke ulice i Ilice, kod spomenika Andriji Kačišu Miošiću

Vrijeme polaska: 21 sat (od sredine lipnja do početka srpnja obilazak kreće od 21:30), svakog petka predstava se održava na hrvatskom jeziku, a subotom na engleskom. 

Više informacija o projektu Tajne Griča na: www.tajnegrica.hr  i www.facebook.com/tajne.grica.