Preskočite na glavni sadržaj

Zadnji koncert iz Crvenog ciklusa ZF u petak u Lisinskom

Zadnji koncert Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije (ZF) u ovoj sezoni održat će se u petak, 23. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem Dennisa Russella Daviesa, izvijestili su iz ZF-a.
vrijeme: 23.05.2014.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Na rasporedu koncerta je Brucknerova Osma simfonija u c-molu o čijoj grandioznosti dovoljno govori činjenica da se samo ona nalazi na koncertnom repertoaru. A kako se ističe u najavi koncerta, "o grandioznosti ovog djela dovoljno govori činjenica da se samo ono nalazi na koncertnom repertoaru – kompleksnost kompozicije, monumentalnost zvuka te tamni, bogati zvuk dubokih limenih puhača od ove su simfonije učinile glazbeni ekvivalent kompleksnog romana razgranate radnje".

Dennis Russell Davies američki je dirigent, student cijenjenog Julliarda, karakterističan po svom opsežnom repertoaru koji seže od baroka do najnovije glazbe današnjeg vremena.

Zagrebačkom filharmonijom dirigirao je posljednji put 2012. kada je zajedno s pijanistom Fabiom Bidinijem održao koncert na visokoj umjetničkoj razini dirigirajući djelima velikih majstora glazbe Hačaturjana i Prokofjeva. (Hina)