Preskočite na glavni sadržaj

Ana Elizabet u Gradskoj galeriji Labin

U Gradskoj galeriji Labin, u subotu, 17. svibnja, s početkom u 20 sati, otvara se samostalna izložba umjetnice Ane Elizabet, pod nazivom 'Timeless'. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Branka Benčić, a ostaje otvorena do 7. lipnja.
vrijeme: 17.05.2014. 20,00
mjesto: Labin; Gradska galerija Labin, Ul. 1. maja 5
Samostalna izložba Timeless u Gradskoj galeriji Labin predstavlja presjek skulpturalne prakse ANE Elizabet okupljajući dvije uvjetno shvaćene skupine radova, minimalističke provenijencije i jednostavnih obrisa.

Izložba Timeless na poetičan način artikulira naš odnos prema vremenu i percepciji kategorije vremena kao realnog, cikličkog, subjektivnog, fiktivnog. Pitanjima koja upućuje promatraču, autorica podsjeća da osvjestimo trenutke introspekcije i obratimo pažnju na naoko automatske radnje poput disanja, da se zaustavimo, pitajući nas, slučajne ili namjerne promatrače njezinih djela – Dišemo li?...

 
Predstavljeni radovi formiraju se između riječi i smisla, prostora i iluzije, tvore izložbu koja prolazeći kroz riječi, rečenenične sklopove i skulpturalne forme u jednostavnosti, jasnoći i čitljivosti predstavlja presjek interesa umjetnice, a procesi proizvodnje značenja usmjereni su na prostor umjetničkih istraživanja i društveni kontekst.'  Branka Benčić, iz predgovora katalogu izložbe

ANA Elizabet umjetnica je koja posljednjih nekoliko godina živi i radi u Zagrebu. Studirala je restauraciju i konzervaciju metala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beču, a diplomirala na tamošnjoj Likovnoj akademiji, smjer kiparstvo. Iza sebe ima mnogobrojna samostalna i skupna izlaganja kao i mnogobrojne nagrade i priznanja. Realizirala je brojne radove u javnome prostoru u Austriji i Njemačkoj te u Zagrebu. Ispočetka se bavila isključivo kiparskim projektima, izrađujući skulpture većih dimenzija. Unazad nekoliko godina počinje raditi s neonom.