Preskočite na glavni sadržaj

Zadar / Monoplay - festival sola - natječaj

Monoplay - festival sola, objavljuje poziv za sudjelovanje u izvedbenom programu festivala, koji će se održati od 30. kolovoza do 1. rujna, u  Zadru. Rok za slanje prijedloga slati do 15. lipnja.
vrijeme: 30.08.2014.
mjesto: Zadar
url: https://www.facebook.com/pages/MONOPLAY-Festival-Sola/1406810109534488
Monoplay je festival koji djeluje u domeni suvremenog plesa i njegovog izričaja unutar suvremenog kazališta, a specijaliziran je za predstavljanje solo izvedbe što ga čini jedinstvenim festivalom tog tipa u Republici Hrvatskoj. U popratnom programu festivala proširujemo definiciju solo nastupa  na glazbenu i vizualnu umjetnost predstavljajući solo koncerte i solo projekcije/izložbe suvremenih umjetnika.

U šestom po redu MONOPLAY festivalu u 2014. želimo nastaviti predstavljanje produkcije zadarske, hrvatske i međunarodne plesne scene, predstavljanje srodnih umjetničkih disciplina poput koncerata suvremene eksperimentalne glazbe i vizualnih instalacija, organiziranje radionica orijentiranih ka nastanku samostalnih uradaka u području suvremenog plesa i njihovoj prezentacijskoj specifičnosti.

Pozivamo domaće umjetnike da predlože plesne solo predstave u hrvatskoj produkciji i koprodukciji. Prednost imaju recentne nezavisne produkcije s naglaskom na umjetničkoj inovaciji i istraživanju.

Molimo sve zainteresirane da do 15. lipnja 2014. godine dostave svoje prijedloge i radove na dolje navedenu adresu. Razmatrat će se već izvedene predstave i one čija će premijera biti najkasnije do 20. lipnja.

Prijava treba sadržavati:
Životopis autora
Video dokumentaciju umjetnika  (link na vimeo/ youtube ili slično).
Kritike (izbor do 5 kritika)
Tehničke potrebe (tehnička lista treba sadržavati plan rada, prostorni plan, rasvjetni plan)

Prijavu poslati na:
Zadarski plesni ansambl
Sanja Petrovski
Velebitska 3, 23 000 Zadar
i
zadarskiplesniansambl@gmail.com

O rezultatima poziva će odabrani umjetnici biti obaviješteni do 30. lipnja.