Preskočite na glavni sadržaj

Pozornica na sv. Mihovilu otvara se 7. lipnja

Novouređena ljetna pozornica na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila otvorit će se 7. lipnja ove godine koncertom pjevačke dive Josipe Lisac i svjetski poznatog pijanista, podrijetlom Šibenčanina Maksima Mrvice, najavljeno je na konferenciji za novinare.
vrijeme: 07.06.2014.
mjesto: Šibenik; Tvrđava sv. Mihovila

Na otvorenju će nastupiti i tri sopranistice Valentina Fijačko, Marija Kuhar Šoša i Helena Lucić Šego, kantautorica Nina Romić, band Chui i plesači plesne grupe Tala pod vodstvom Larise Navojec.

Program svečanog otvorenja pozornice na tvrđavi odvijat će se u režiji Ivana Lea Leme koji je istaknuo nadu da će program inspirirati šibensku publiku da i dalje dolazi na prostor koji odiše mističnom atmosferom.

Raznolik program na otvorenju samo će biti prikaz svega što je planirano ove sezone na toj lokaciji, kazala je voditeljica šibenskih tvrđava pri Muzeju grada Šibenika Gorana Barišić Bačelić, najavivši nastupe nekih od najpoznatijih hrvatskih i svjetskih glazbenika.

Nakon svečanoga otvorenja koncertnu sezonu počet će Šibensko kolo koje će 15. lipnja s Orkestrom oružanih snaga RH izvesti Carminu Buranu, a potom će 21. lipnja biti održan prvi koncert iz serije Terraneo Summer Break, kojim organizatori nadomještaju neodržavanje poznatog glazbenog festivala.

Stjepan Hauser i Luka Šulić, odnosno 2Cellos šibenskoj publici predstavit će se u srijedu 9. srpnja, a 31. srpnja na tvrđavi nastupa Ansambl narodnih plesova Lado.

Šibenik postaje grad koji kreće s nizom projekata koji će mu donijeti nove vrijednosti, kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić, podsjetivši na projekte obnove tvrđava Barone, sv. Ivan, sv. Nikole, te projekt urbanog eskalatora koji će sa sustavom žičara povezati sve šibenske povijesne atrakcije.

Zamisao producentskog tima jest da se, umjesto 1077 sjedećih mjesta, koliko ima na tribinama, popuni 1066 mjesta, u ime godine kada je Šibenik po prvi put u povijesti spomenut. (Hina)