Preskočite na glavni sadržaj

Subversive Festival – drugi dio

U ponedjeljak, 12. svibnja, u 19 sati, u kinu 'Europa' će se održati svečano otvorenje drugog dijela Subversive Festivala (Forum, Konferencija, Škola suvremene humanistike), objavljivanje te dodjela filmskih nagrada Wild Dreamer, koje obuhvaćaju nagradu publike, nagradu po izboru žirija za najbolji dokumentarni i igrani film i nagradu za životno djelo.
vrijeme: 12.05.2014.
mjesto: Zagreb; Kino Europa, Varšavska 1
url: http://www.subversivefestival.com

Slijedi razgovor s glazbenikom i aktivistom Rachidom Tahom, koji je sinoć održao sjajan koncert u Tvornici kulture, te predavanje filozofkinje Catherine Malabou, koje počinje u 21 sat.

U predvorju kina 'Europa' postavljen je i bogati Sajam angažirane književnosti, s nizom popratnih promocija svakoga dana od 18 do 19 sati.

Subversive Forum počinje danas i traje do 16.5. a obuhvaća tri cjeline: 1. Europa za svakoga: premostimo jaz (u suradnji s Heinrich Boell Stiftungom, odvija se 12. i 13.5. u Goethe Institutu), 2. Feminizam i odgovornost/Feministički pristup pravdi – aktivistički odgovori (u suradnji s Centrom za ženske studije, odvija se 14.5. u KIC-u) i 3. Energetika u regiji u svjetlu novih revolucija i događanja (odvija se 15. i 16.5. u KIC-u).
 
Sutra, 13.5., prvi put na Subversive Festivalu počinje Škola suvremene humanistike s temom Kulturno nasilje kapitalizma, koja će u četiri dana obuhvatiti osam predavanja i sedam inozemnih i domaćih predavača. Sva predavanja namijenjena su MA studentima i smještena u kinu 'Europa' (dvorana 'Müller').