Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus LUX filmova u Kinu Metropolis MSU

Od 2. do 5., te 7. svibnja u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu održava se ciklus europskih filmova nagrađenih ili nominiranih za nagradu Lux Europskog parlamenta za postignuća u kinematografiji. Projekcije se održavaju s početkom u 20 sati, a ulaz na sve filmove je slobodan!
vrijeme: 02.05.2014.
mjesto: Zagreb; Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr

Ciklus počinje 2. svibnja francuskim filmom "Snjegovi Kilimandžara" (Les Neiges du Kilimandjaro) redatelja Roberta Guediguiana, dobitnikom Nagrade LUX 2011. godine. U subotu, 3. svibnja na programu je talijanski "Shun Li i Pjesnik" (Io sono Li) redatelja Andree Segrea, Italija, dobitnik nagrade LUX 2012. godine.

U nedjelju, 4. svibnja prikazuje se belgijski "Alabama Monroe" (The Broken Circle Breakdown) redatelja Felixa van Groeningena, laureat. Nagrade Lux 2013. godine. U ponedjeljak, 5. svibnja na programu su "Djeca" redateljice Aide Begić, film koji je bio u službenom odabiru 10 filmova za Nagradu Lux 2012. godine. Konačno, u srijedu 7. svibnja na programu su "Krugovi" Srdana Golubovića koji su bili u službenom odabiru 10 filmova za Nagradu Lux 2013. godine.

Ciklus se održava u suradnji s Uredom za informiranje europskog parlamenta u Hrvatskoj.