Preskočite na glavni sadržaj

Velike, daleke ravnine / Oleg Morović, Andi Pekica, Oleg Šuran

U petak, 2. svibnja, u 19 sati, u novootvorenoj Galeriji Drugog mora, u zgradi Filodrammatice u Rijeci, otvara se izložba 'Velike, daleke ravnine' autora Olega Morovića, Andija Pekice i Olega Šurana. Izložba ostaje otvorena do 12. svibnja.
vrijeme: 02.05.2014.
mjesto: Budapest, Hungary
url: http://darkofritz.net/
Oleg Morović i Oleg Šuran bivši su učenici Andija Pekice (ŠPUD Pula). Od 2011. skupno djeluju kroz likovne izložbe i časopis 'Polet'. Poveznicu nalaze u osobnosti, stavu, i to prvenstveno kroz poeziju. Odnos učenik-učitelj poslužio je kako bi ostali u kontaktu i na taj način prepoznali prostor zajedničkog djelovanja. Na izložbi su ravnopravni. Šuran trenutno radi na europskom projektu UrbanIxD te obnaša dužnosti asistenta na odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, Morović radi u tiskari, a Pekica je taman napravio navodnjavanje za pomidore. Troje autora više je puta izlagalo na skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.
 
Izložba je sačinjena od dizajnerskih, slikarskih i pjesničkih ostvarenja ovog autorskog trojca, kao svojevrsni uvod u njihovo zajedničko stvaralaštvo. Odabrani radovi obuhvaćaju zadnje tri godine dizajnerskog stvaralaštva Olega i Olega (plakati za INK, razne knjige, logotipi, materijali s radionice…) te Andijevog slikarskog stvaralaštva iz serije 'Veliki Blek, novi pjesnici, prozirni psi i mi, dečki sa Stoje' o, kako je jasno iz naziva, veličini Velikog Bleka, novim pjesnicima, prozirnosti pasa i uspomenama života sa Stoje. Ovi se radovi, uz časopis za poeziju 'Polet', izlažu kao čiste vremenske činjenice, dok se web sjedište (nakonjusmo.net) predstavlja kao velika arhiva odnosno veliki narativ trojca.